Thursday, September 18, 2008

Cuti Nuzul Quran 17.09.08

Semalam cuti Nuzul Quran buat Perak, Selangor & a few states more. Budak2 tuh merengek nak buat kuih raya jugak2...Ummi dah beli 2 kotak jumbo cornflakes, plan nak buat cornflakes coklat macam tahun-tahun lepas..tapi since Ayah dah bawak oven ke sini last week,teringin nak buat kuih yang boleh dibakar dalam oven..

.

.

Jadi, pagi semalam dalam pukul 10am, kami keluar ke kedai berdekatan nak cari few things utk buat kuih raya nih eg. alat penimbang bahan tapi puas cari di 3 kedai semuanya takde jual...sooo disappointed esp the kids..sempat sambar magazines Pa& Ma October, Rasa & satu buku resepi(yg x sedap langsung resepinya)...

.

.

It was sooo hot yesterday sampai Ummi rasa macam nak pitam..Alysha pulak asyik nak berkepit dengan Ummi je, takdela masa Ummi nak rest kejap(on the other hand, kak Siti yg byk rest dalam bilik dia)...dah petang tu Ummi decide nak masak tomyam campur+telur dadar je sbb badan letih yang amat..pegi dapur nampak biji sagu mata ikan ada sepek..terus terpikir nak buat Kuih Sagu..sepanjang puasa tak pernah masak kuih lagi, asyik beeeliiii je...

.

.

Inilah hasilnya...and the kids love it sebab dimasukkan dalam fridge one hour before iftar..sedapla dimakan sejuk-sejuk...

No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages