Friday, September 5, 2008

The kids & fasting...

Setakat hari ni- 05 Sept 2008 - ketiga-tiga Syafiqah, Haiqal & Adam masih berpuasa penuh..alhamdulillah...walaupun,banyak rintangan yg perlu ditempuhi especially dalam memujuk Adam & Haiqal meneruskan puasa sehingga ke Maghrib...letih jugakle nak melayan kerenah budak berdua tuh..tambah2 si Haiqal yg selalu tak tahan daulat nak minum la..nak makan la...isk...geram betul...
.
.
Syafiqah (10 thn)
-dah diajar berpuasa sejak umo 5 thn (puasa separuh hari)
-umo 6 thn dah mula puasa penuh sehari, ada la ditinggalkan 2-3 hari sbb tak sihat sangat
.
.
Haiqal (8 thn)
-diajar puasa sejak umo 6 thn tapi manjang nangis tak larat...tak larat...dah dengan fizikal dia yang kurussss tu..sian la pulak tengok...last year pun kononnya puasa, tapi balik je sekolah agama dah mula resah..bila masuk pukul 6.30 ke atas dah mula menangis laparrrr...sakit perutttt..peninggg..semua ada...at last, dapat berapa hari je puasa penuh...
.
.
Adam(6 thn)
-tahun lepas, belajar puasa gitu-gitu aje
-tahun ni, since tak nak kasi Haiqal tergoda bila dia makan, terus ajar dia puasa penuh
-alhamdulillah, dengan Adam ni mmg mudah
-ada la few times, dia cakap dia nak makan..dia nak minum..tapi senang dipujuk
.
.
Harap-harap, Ummi berjaya le membuatkan kesemuanya berpuasa penuh tahun ni..aminnn

4 comments:

  1. baru semalam macam terfikir suatu masa nanti saya kena didik Haziq utk berpuasa...

    sama cam kita kecik2 kan kak...
    ;)

    ReplyDelete
  2. mmg..kene train dari awal..senang sikit

    ReplyDelete
  3. kelakarlaa, si Haiqal lak yg lg 'tak tahan daulat' drpd si adik (Adam).. mcm2 ragam btol biler dah ramai2 nie ekk..

    ReplyDelete
  4. mummy hnh

    tula pasal...si adam macho je tahan lapar dahaga poser...sesikit jela dia mintak nak makan tapi si haiqal yg teruk...hehe..tulah..nnti humaira ngan abang dia besar mesti macam2 ragam gak :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages