Monday, September 15, 2008

Menu berbuka 13-14.09.08

Last Saturday, ngendeng2 kat Ayah ajak gi Jusco Kinta City nak carik kasut raya bebudak tu...Alysha tinggal kat umah sbb demam dia still belum betul2 sembuh + meragam seharian x nak tido..time Ummi tgh bersiap nak keluar baru dia nak tido...so, pegi JJ dapatla sandal Adam & Haiqal...sian Kakak, x dapat yang berkenan di mata Ummi...(biasalah, Ummi nih mmg fussy bab-bab nih)..so janji dgn Kakak nak beli kasut raya dia kat SP nnti b4 raya...kat sana lagi byk choice kan..
.
.
dah lps shopping tuh, keluar je terus nampak Secret Recipe, apalagi, Ummi mmg dah berzaman x merasa keenakan kek SR nih...so beli 2 slices of Chocolate Indulgence+Choc Mud(nani le yg ajar makan choc mud nih..hehe)...balik sesat kejap,smp rumah dah pukul 7 lebih..Ayah pulak nak modify resepi Bawal 3 rasa Ummi..so,ended up berbuka dgn air+kek SR dulu(2 keping kek dikongsi Ummi, Kakak, Abg Haiqal & Abg Adam) sementara Ayah siapkan ikan tuh...(Ayah modify tambah kiub nenas+sambal belacan plus goreng ikan semula sampai garing betul... jadik sedap pulakkkk)...
.
.
so menu kami hari Sabtu:
-Ikan bawal 3 rasa
-Daging goreng kunyit
-Sayur kobis goreng+telur
Beli kat Pasar ramadhan:
-Sambal ikan bilis +petai
-Rendang tok
-Masak lemak cili api pucuk ubi
.
.
since Ayah balik lepas Zohor hari Ahad, Ummi cam malas nak masak
so, ajak budak2 jejalan kat Batu Gajah n takeaway je for iftar
.
menu hari Ahad:
-Spice Crunch KFC fried chickens set
- Meehoon sup
- Mee kari for Kakak-ended up tak makan lsg sbb as campur je mee dgn kuah,terus mee bertukar jadik merah...kompem mee+asid borik...eeeeeeee
- Kuih tepung bungkus seketul utk Ummi
- Kuih Kole kacang
-Air laicikang panas
- Air oren(requested by Adam)

6 comments:

  1. WAH BANYAKNYER MENU BERBUKA... MUSTI KEKENYANGAN LEPAS MAKAN KAN.. :)

    ReplyDelete
  2. nasazfrog,
    banyak sbb tekak memasing pny selera lain2..tula pasal..tak semua makanan tu yg akak rasa pon :)

    ReplyDelete
  3. klu ramai orang sure mcm2 menu..hehehehe

    erm..ada similirity dalam menu akak hari sabtu tu ngan tekak saya..

    ReplyDelete
  4. yeke lin?kalo dekat,leh le jemput berbuka sama :)

    ReplyDelete
  5. mummy hnh,
    tulah pasal..dah few times akak terkena camnih..bila curahkan je kari(which ada kunyit kan)ke atas mee,terus berubah jadi merah..eee

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages