Monday, September 22, 2008

Last Friday...bonus 1st treat for my family

Alhamdulillah...syukur....bonus+gaji September dah dikreditkan ke dlm akaun last Thursday...berpinau jugakle mata mula-mula menatap skrin ATM tu...maklumla, first time dapat bonus banyak camni...
.
.
Friday-Ayah sampai awal dari KL..ajak Ayah berbuka di luar..saje nak belanja family merasa duit bonus..lepas Haiqal balik sekolah je,terus pegi ke Lumut..this time around, cuba tempat baru pulak...Medan Ikan Bakar terletak di belakang Hotel Marina Cove Lumut...tempat menarik sbb betul-betul tepi laut...kami pilih tempat di hujung sekali, paling dekat dengan air laut..hehe..so, Ummi order :
.
-Siakap Stim Halia(since my favorite Siakap 3Rasa xde kat situ..pity me!),
-Sotong Goreng Tepung
-Ikan Kembung Bakar
-Tomyam Campur(a bit weird sbb diletak sawi dalam tomyam!!!)
-Telur Dadar
-Kangkung Goreng Belacan
-Kailan Ikan Masin
-A big plate of fruits cuts(honeydew, papaya, mango & watermelon)
-A pitcher of fresh orange drink
-A complimentary plate of bananas & dates
.
.
The food was quite okay for me except the tomyam..it just tasted plain...lepas dah makan-makan...budak2 tuh requested for chill drinks pulak...Ummi pon dah lama teringin nak minum Teh Ais...so, order lagik Teh Ais for me, Milo Ais for the kids & Siti and Watermelon juice for Ayah...before bayar tu Ayah suruh guess how much the cost will be?Ummi cakap seratus lebih la kot sebab macam-macam dipesan...waktu membayar...rupanya hanya RM83.50...murahhhhh....
Tapi knowing Ayah..biasalah...orang suka memasak kan...dia cakap dengan RM83.50 tu dia boleh masak lagiiiiii sedapppp..hehe..I know you love to cook Ayah..tapi Ummi ni sekali-sekala nak jugak merasa makan kat luar..rasa air tangan orang lain pulak...

7 comments:

  1. Marina ikan bakar kat mana heh? jalan nak pegi teluk batik ke? sebab pernah makan restoran belakang hotel gak tapi tak ingat nama...tepi laut gak...

    ReplyDelete
  2. koci,
    ye le tu..jalan ke teluk batik...belakang marina cove hotel..tapi husband cakap, dulu(last 10 yrs) lagi sedap sbb ayah dia yg handle..skrg anak dia handle kureng la sikit umphh dia

    ReplyDelete
  3. kak...

    setiap kali org petronas dpt bonus...jeles ai tau....my pren setiap kali dpt bonus laki bini...alahaii..katanya leh beli kancil cash...

    ReplyDelete
  4. mommy anis,
    org petronas lain,ktorg nyer skim lain sket...ada kureng sikit dari org ptronas..wahhh..klu laki bini keje petronas,sekali bonus bukan kancil lagi dah, viva pon boleh beli cash :)

    ReplyDelete
  5. Ha tul la tu kot, masa pegi tu cuti sekolah sejam baru makanan nak sampai, tapi memang tak sedap la, tapi dah takde pilihan kat lumut ku tak berapa tahu kedai makan...hentam sajalah...

    ReplyDelete
  6. ooo cuti sekolah ek...next time kalo datang cuba try test uji hihi Ikan Bakar Lumut..tapi nakbagi direction tak reti..cuba tanya2 kat kaunter hotel..mmg femes tmpt tu & better taste than Medan Ikan Bakar Teluk Muroh yg blkg Marina Cove Hotel tu

    ReplyDelete
  7. ha ok ok...lepas raya ni kan nak pi pangkor...harus ku cuba kalau ada kesempatan huhuhu...raya sampai bila mana tahu leh sempat singgah rumah...tapi tak janji herk

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages