Thursday, September 18, 2008

MERAPU tag

dah lama x kene tag..tetiba buka blog ena tadi..ku terkena rupanya...panjang lak tuh tag nih..jenuh ligat otak memikir..hehe

First Name - sempena nama one beauty product...boleh gitu?that's right..that was what my parents told me..disebabkan my dad mmg suka sgt guna product nih(moisturizing cream), maka anak sulungnya diberi nama sempena nama product nih..

Nickname - Ina
Birthday - 6 July
Birthplace - Hospital Sg Petani,Kedah
Time of Birth - 5.28pm
Zodiac sign - Cancer
.

–This or That–
.
Flower or Chocolate - Mustilah chocolate...my additive haha
Pepsi or Coke - Coke..tapi sejak bf Alysha nih, berjaya mengelakkan diri dari minum Coke dan yang sewaktu dengannya,tapi sekali-sekala still minum 100+
Pop or Rock - definitely Pop. Rock tak sesuwai dgn jiwaku
Relationship or One Night Stand - erkk...x mungkin 1nite stand.Relationship laaaa
School or Work - school...boleh memain byk2..boleh kutuk lecturer(erk!!!)..boleh dapat scholarship, x payah susah2 nak keje pon dapat duit..hehe
Love or Money - Love comes first, then work hard for money
Movies or Music - music...sejak ada Alysha nih, x sempat nak layan movie dah
Country or City - tgk jugak la..klu country mcm tempat sekarang ni,x payahla...lagi seksa kepala otak ada le..tapi klu countryside macam kat newcastle,UK tuh..i likeeeeeeee
Sunny days or Rainy days - rainy days...rasa sentimental je bila hari hujan
Friends or Family - Family comes first
.
–Have you ever–
.
Lied - yup!
Smoked - penah cuba wktu darjah 2 kut sbb teringin sangat tgk my dad tak putus2 smoking..dia buang je puntung rokok, gi kutip n sedut..erkk...terus rasa nak tercabut nyawa,asap naik ke hidung..nyesal tak sudah...
Broke someone’s heart - yup!
Had your heart broken - yup!
Wish you were a prince/princess - penah la dolu-dolu berangan bila tengok kisah fairytales..asyik2 ending mesti "and they lived happily ever after"
Liked someone who was taken - nope
Shaved your head - nope
Been in love - yup!
Used chopsticks - yup but i don't like using them...
Sang in the mirror to yourself - tak suka..sbb rasa muka kelakar je bila nyanyi depan cermin
.
–Favorites–
.
Flower - roses are red...
Candy - candy???I don't really like candy, but if chocolate, yesssss
Scent - love the scent of Issey Miyake tp husband pulak tak suka..so,x dptla nak beli & pakai
Color - pink (hehe...cam girlish la pulak ek)
Musical Instrument - i don't have any favorite
Movie - Titanic..tengok 2-3 kali pon boleh leleh lagi airmata
Actor/Actress - Orlando Bloom/Sandra Bullock
Junk food - Cheezel
Animal - kucing Parsi
Ever cried over someone - yup
Is there anything you wish you could change about yourself - nak kurus & selimmmmm
Do you think you’re attractive - after having 4 children???it's a BIG no..no
If you had to choose a fairytale as your life what would you choose - Barbie Mariposa?hehe..taklah...none
Do you play any sports - dulu ye,mmg suka main ping-pong dari sekolah-->uni-->masuk tournament every year kt previous company...tapi sejak pindah company skrg ni, mmg terkubur jela minat tu
.
–List (8) random facts about yourself –
.
1. tak suka bercakap banyak..tapi kalau kena topiknya, berjam-jam bercakap pon dah x hengat
.
2. sll rasa diri lembik...tak mampu nak buat itu ini..lack of self-confidence..tapi sedar tak sedar, dah berjaya mengharungi hidup sendirian bersama anak-anak tanpa suami di sisi..uhukkk
.
3. amat suka keluar bershopping..walaupun sekadar window shopping pon dah cukup..kalau hari-hari boleh keluar pon dah boleh release tense
.
4. seorang yang sangat sensitif dan suka merajuk waktu belum kahwin dulu...now, dah tak kuasa merajuk2 nih, xde orang nak pujukkan pon
.
5. dari dulu asyik duk cakap x suka & dah malas makan gaji,kononnya nak berbisnes la pulak..but I am a risk averse..camne ek
.
6. I just hate sewing..lecehla...daripada suruh menjahit, baikla suruh pegi berkebun ke, mengecat ke..isk
.
7. suka makan ayam--tak kiralah ayam goreng ke,ayam kicap ke,ayam sambal ke,ayam tandoori ke..janji ayam---berbeza ngan my hubby yang suka makan ikan instead of ayam
.
8. suka drive lelajuuuuuu....nak balik umah tengahari dekat je pun tadi boleh drive sampai 120km/h..erkk...dangerous okay!
.
- next to be tagged:
1. Haslina mama Haziq
2. Rozamimi
4. Koci mama Danish
5. Nuds mommy Anis
6. Cikwawi mama Haikal

7 comments:

  1. panjangggggggggggggg nyer...kena fikir panjang nie...
    hehehehe

    ReplyDelete
  2. aduh!tag kedua yg panjang..ehehe...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. hi.. nak kurus ke? maybe i can help you.

    my herbalife blog: http://myh3rbalif3.blogspot.com

    my before & after photos:
    http://myh3rbalif3.blogspot.com/search/label/Photo%20Gallery

    email me (adieha@gmail.com) kalo interested.

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages