Friday, September 26, 2008

No mood today......

Today is the last day of work before heading back to Kedah to celebrate Hari Raya...MasyaAllah...memang takde mood langsung nak buat satu keje pon...aduhhh...kan bagus kalau diberi cuti free hari ni..yela,since keje kat sini..kenela plan cuti elok-elok..sebabnya, annual leave hanya 14 hari compared to my previous company 20 hari...dahtu, company dulu even ca ya nun alif punya, kalau raya all Muslim staff akan dapat satu hari extra cuti free selain cuti yang memang dah di 'gazzette' kan....hemmm...
.
.
hari ni Jumaat kan..jap lagi plan nak kasi zassss ini rambut..hehe..rambut raya?takle..saje je nak kemaskan diri sikit..bila ada anak kecik ni, kurang sesuwai berambut panjang nak ikat bagai...leceh...
.
.
semalam dah pack baju dalam beg, pack kuih2 raya masuk plastik..masyaAllah..banyak rupanya kuih raya yang dibeli..lebih 10 jenis kut..isk..camne boleh ter'banyak' pulak tahun ni..rambang mata sebab ramai pulak yang menjual compared to last year...takpe..boleh agih ke rumah my mom & mother in law...
.
.
semalam, again..malas Ya Rabbi nak masak..entahla..this whole week memang tak memasak..ajak bebudak tu berbuka kat kedai mamak Restoran Salam je...order Nasi Goreng Kampung +Telur , Kue Teow Goreng+Telur , Bihun Goreng Ayam, Roti Tisu, Teh Tarik & Milo Tarik...sebelum berbuka pekerja2 dia bagi pulak Cucur Bawang+Ikan Bilis, Pau Goreng Sambal & buah Kurma...alhamdulillah..memang sedap la kedai mamak punya masakan...waktu agihkan kuih tu, one of the workers tuh duk cuit2 pipi Adam(yang kurang sihat)..rupanya, dia cakap dia selalu jumpa Adam sembahyang kat surau depan rumah...sejuk hati Ummi bila orang cakap macam tu..yelah, budak baru umo 6 tahun tapi dia memang suka pegi solat kat surau...bulan puasa ni, subuh pun dia pegi bersama Haiqal...syukurrrrrrrrr.....
.
.
UPDATE:
Just received a text message from my dad : 'Haa..Dodol dah masak pun!kalau nak rasa,mai la!'...yippeeee....I love dodol made by my mom..not too soft, not too hard..just nice!!! And yes, I am a fan of DODOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
*lagilah tambah xde mood dok kat opis nieeeeeee :(

10 comments:

  1. Wah...ni mood rayalah ni yang tu jadi takde mood nak wat suma benda kihkihkih...Berhati2 balik ke kampung yek..semoga kita suma selamat kembali naik kerja balik nanti..=D

    ReplyDelete
  2. Umi Sufira...memang mood raya abis nih..kihkihkih

    ReplyDelete
  3. kak ina,

    Selamat Hari Raya ye. Maaf zahir batin. balik kampung tu drive elok2.. semoga selamat pergi dan balik. Kalu makan dodol tu ingat2 la kat kita ye.. feveret tu... esp dodol durian. YummY!

    ReplyDelete
  4. cikwawi...
    selamat hari raya jugak buatmu...suka gak dodol ek?hi5!!! tapi akak x suka dodol durian,suka yg original taste jek..hehe...

    ReplyDelete
  5. alhamdulilah haiqal dan adam rajin ke surau..

    ReplyDelete
  6. syukur la lin..husband rajin bawak dari dulu..tapi skrg sbb surau mmg depan rumah je

    ReplyDelete
  7. wahhh .. tak saboo kak ina nak balik raya .. sedapnyaaaaaaaaaaa dodol ... nieza kena carik kat KL la kot dodol .. huhuhu

    ReplyDelete
  8. Nieza,
    mmg xde buat keje lsg arinih...menghitung waktu je..insyaallah,kat kl byk dodol dijual..cuma nak dapat yg kena dgn tekak kita tu yg susah

    ReplyDelete
  9. dodol klu buatan kampung pung mmg pure lah,, selamat hari raya yer.. :)

    ReplyDelete
  10. nasazfrog,
    memang pun...sedap hingga menjilat jari

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages