Tuesday, September 23, 2008

HAPPY 8th BIRTHDAY MY BOY, MUHAMMAD SUFI HAIQAL

c





23 September 2000 - Haiqal (my second child) was borned at 02.02am in the morning in Strand Specialist Hospital Sg Petani, Kedah...my first time giving birth there---too good and friendly nurses and matrons but really not good and not friendly doctor...will never ever seek service from HIM again,insyaallah...


.


.


Out of the three (Alysha is excluded), Haiqal is the one who is very attached to me...sampai Ayah selalu panggil dia 'anak manja Ummi'...nak buat macam mana..bukannya Ummi suruh dia manja2 dgn Ummi pon...memang nature dia macam tu...waktu dia umo less than 6 yo dulu, asyik nak duduk atas riba Ummi je...beza dengan Adam...kalau dipanggil duduk atas riba pun, dapatle seminit pastu dah taknak..Adam is such an independent boy, until now...

.

.

Bila 'diagnose' balik dgn Ayah, macam mana Haiqal boleh extra manja dengan Ummi..so, kitaorg buat conclusion...maybe sebab Haiqal dijaga Ummi(Ummi tak bekerja waktu Haiqal lahir) sejak lahir smp umo dia 5 mos, then baru Ummi dapat keje...dalam tempoh 5 mos tu, Haiqal masih breastfeed+formula feed...dan Ummi terus night feed Haiqal till he was 7 mos old....maybe due to the bonding from breastfeeding, he is more attached to me...:)

.

8 comments:

  1. Happy birthday Haiqal.. Haiqal ni anak no 2 @ no 3, kak?

    ReplyDelete
  2. Happy 10th birthday Haiqal! Wah, tak sangka anak bujang akak dah besar rupanya.. anyway, BF punyer bonding, mmg power kan? ;)

    ReplyDelete
  3. mummy hnh...pembetulan...bukan 10th birthday tapi 8th..baru darjah 2..kakaknya yg 10 thn..tula kan..bf bonding :)

    ReplyDelete
  4. happy birthday haiQal yang hensem!

    kak ina, anakmu ini sebaya anak sulung ku si SyafiQah yang namanya sama dengan anak sulung mu ittew...
    ehehehehe

    ReplyDelete
  5. thanks ena...

    hehe..haiQal sebaya syafiQah..hehe

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday to Haiqal..mmg muka 'anak ummi' pun
    ...hehehe

    ReplyDelete
  7. lin,
    yeke haiqal ikut muka akak?huhu...bestnyaaaa

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages