Monday, September 22, 2008

Sunday...21.09.08

Nilah hasilnya..tgkla ada pelbagai bentuk hasil tangan assistant2 yg sangat berkaliber


*patutnya kuih tuh kene dip in choco & put into the paper cup..tapi disbbkan malas dan jugak dah reserve paper cups tu untuk buat Choco Cornflakes nanti..Ummi pepandai sukahati je dip 1/2 je..x kisahla..janji mmg sedappp resepi ni




Pagi semalam, budak bertiga tuh tak menyabar2 nak buat kuih raya..okeylah..bahan semua dah ada...suruh semua mandi wangi2 dulu, cuci dan keringkan tangan, baru boleh join Ummi buat kuih raya..


.


.


ni first time try juih raya ni..beli majalah RASA keluaran Oktober semata-mata nak tengok resepi..nama kuih 'Bahtera Kasih'...alhamdulillah, menjadi semua kuih...dapatla 2 balang...satu untuk Tok (Ummi) & another untuk Maktok(Ayah)...Ayah pon tapau sikit bawak balik KL nak merasa...waktu membakar kuih tu, memang satu rumah harum semerbak..padahal, dalam resepi tu xde eltak esen vanilla or apa2 esen pun..maybe sebab letak cornflakes, sebab tu wangiiii sangat...the two boys memang tergoda betul dengan bau tuh..kejap2 jenguk oven..kejap2 cakap 'laparrrr'....


.


.


masuk waktu berbuka je, terus 3 orang anak bertuah tuh capai kuih raya nak makan..Ummi bgtau Haiqal suruh minum air dulu...tekak tengah kering..hemm..Ummi pon rasa gak 2-3 ketul...alhamdulillah...sedappppp...gambar dah snap tapi lupa pulak nak bawak...insyaAllah..nanti akan diupload...


.


.


so, untuk berbuka, disebabkan malas nak merenyah2 masak pelbagai, Ummi masak nasi ayam aje..yang bestnya, Adam & Haiqal 3kali tambah nasik!!!!

4 comments:

  1. wah kak ina....sungguh sibuk ek...maklumlah nak raya da nie..
    :D

    lauk pauk semua tu..sungguh membuat kecur air liur...

    ReplyDelete
  2. aduh lin...dah pose2 ni kan..kecur je liur ek

    ReplyDelete
  3. wahh, nampak sedap nyer cookies raya tue... lg bersemangat nak buat kalau anak2 pon sanggup join tolong plus suka makan, ekk? :D

    ReplyDelete
  4. hehe mummy hnh...mmg sedap resepi biskut nih..ada crunchy2 cornflakes..budak2 rajin tolong+makan..tiap kali lps berbuka mesti nak mkn biskut raya..ntah sempat bwk balik kg ke tidak hehe

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages