Monday, September 8, 2008

Menu berbuka last weekend

Since Ayah was here last weekend, Ummi pon apalagi,mmg berapi-api je nak memasak..yela..if not during weekdays makan dengan budak-budak je,selera pon kene downgrade ke selera budak2 bertiga tu la jugak...so, on Saturday our menu for iftar was:

-daging goreng berempah
-ikan mabong masak asam pedas melaka
-telur dadar
-telur masin
-sup sayur bayam
-sambal belacan

kuih-muih(beli je)
-roti jala(kakak hari2 nak roti jala)
-tepung bungkus(my all time favorite)
-ketupat palas+rendang(Ayah's fav)
-donat
-karipap kentang

on Sunday:

-laksa utara
-ayam goreng tepung
-sambal sotong kembang+isi petai
-sayur lemak putih petola
-sambal belacan

kuih muih(beli gak)
-tepung talam(another fav of mine)
-kuih lapis
-buah melaka
-lemang+rendang tok (Ayah le beli nih)
-buah tembikai

5 comments:

  1. byk nyer lauk best2 akak masak..untung hubby akak ek..mesti selera makan bila balik umah tronoh..

    memikat hati suami dengan air tangan isteri..

    ReplyDelete
  2. meriahnya menu akak...

    kak...walker kita samalaaaa...hehehehhe...cap tesco..saya anak sulung pon beli cap tesco kak...sbb tak tahu apakah ada yg kedua....nak dpt yg satu nih ponggggg 5 thn...huhuhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. lin
    akak mmg suker masak..hubby akak lagilah..weekdays makan ala kadar aje,weekend pulun sakan nak makan apa aje yg terasa kat tekak hehe

    ReplyDelete
  4. mommy anis,
    ala kan akak berkenan walker anis tapi x jadik dijual dulu tu kan hehe..at last dapat gak..yela, brand tak penting..kalao pandai jaga,sampai anak ke 10 pon dok elok lagik...
    nak dapat anis tunggu smp 5 thn?insyaallah,kalau dah Tuhan nak bagi tuh,sekarang jugak dia leh bagi adik kat anis..kan anis kan..kan..kan

    ReplyDelete
  5. mommy anis,
    ala kan akak berkenan walker anis tapi x jadik dijual dulu tu kan hehe..at last dapat gak..yela, brand tak penting..kalao pandai jaga,sampai anak ke 10 pon dok elok lagik...
    nak dapat anis tunggu smp 5 thn?insyaallah,kalau dah Tuhan nak bagi tuh,sekarang jugak dia leh bagi adik kat anis..kan anis kan..kan..kan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages