Wednesday, December 29, 2010

Checklist sempena mula sesi persekolahan 2011


  1. Jahit tanda nama & lencana kat baju sekolah anak²--->Blom
  2. Tulis nama kat buku sekolah ---> DONE!!!tahun ni malas nak tulis...so Ummi print & tepek je kat buku..hehe...senang & kemas
  3. Balut buku sekolah anak² dengan plastic wrapper--->Blom
  4. G hantar tailor potong kaki seluar sek. keb. n sek. agama untuk 2 boys
  5. Beli lagi tudung Alysha untuk tadika--->Blom
  6. 31 Dec - bayar yuran sek. Abang & Adam...daftar sek. men. Kakak...--->Blom
  7. Bayar duit bas sekolah --->Blom
  8. Bayar duit tadika Alysha --->Blom
  9. Bwk 2 heroes tu g gunting rambut--->Blom
Bila anak nak naik sekolah,
duit keluar macam air terjun
beli pakaian,kelengkapan sekolah
bayar yuran
beli buku tulis
bayar duit bas
bayar itu..bayar ini
fuhhhh
*mode: berfeluh²*
sedangkan kami somi isteri
yang berpendapatan sederhana
pun rasa terbeban
camnela agaknya dengan
yang berpendapatan rendah

kolig Ummi semalam kene pegi ke
taklimat tahun 1 sek. anak dia
guru besar sek. tu bgtau
program RMT
(rncgn.makanan tambahan)
dah x disediakan macam biasa
sape² yang nak mohon bantuan
kene mohon online tru *e.kasih*
hadoyai...
dahle org² tuh susah
ntah keje bendang ke, menoreh ke
komputer pun seumur idup x penah pegang
umah pulak terpencil jauh dari pekan
camnela dorang nak apply bantuan
tru *e.kasih* tu?
musykil sungguh Ummi....

hemmm apa lagi ye yang dimasukkan dlm checklist tu ye?
rasa macam banyak lagi yang perlu dibuat...
tapi cam dah lupa
...isk...
dah makin tua Ummi nih



5 comments:

  1. wah bagusnya siap ada check list lagik, betul2 tertib la, nanti balqis dah sekolah leh la ikut cara ni

    ReplyDelete
  2. anje

    tpaksa buat camni..if not dah last minute baru teringat itu ini..errk..ini pun dah last minute gak

    ReplyDelete
  3. ade yer program e-kasih ni..
    dah tu kalo org2 kg ni sapa nak tolong... kementerian ade announce ke pasal ni? ni bukan rakyat didahulukan dah ni....

    ReplyDelete
  4. bib,
    sy pun br tau kewujudan program ni..tapi tulah,camne le org2 susah gitu nak dapat access komputer n internet for FREE

    ReplyDelete
  5. bib,
    sy pun br tau kewujudan program ni..tapi tulah,camne le org2 susah gitu nak dapat access komputer n internet for FREE

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages