Friday, December 17, 2010

Kerabu pegaga & jagung rebus

Dah lama tak tepek pic makanan kat blog nih
Bukannya tak masak
hari2 mesti masak
tapi sejak jadi ibu beranak 5 nih
sibuknya melampau2
tak cukup rasanya 2 tangan nih
tak cukup 24 jam dalam sehari
isk..tamak sungguh!

semalam Ayah request nak makan kerabu pegaga
Ummi pun suka
sebab pegaga makanan penambah susu
balik keje terus buat
dah lama tak buat kerabu
so cam ingat2 lupa gak la
tapi alhamdulillah menjadi gak

lepas makan nasi
hidang jagung rebus lak
jagung baru2
manis jekkkkk

waktu lunch tu Ummi ikut colleague
g makan ikan bakar atas sket dari bota
perghhh memang best
macam2 lauk n ikan/sotong/ayam bakar
teringat dedolu makan ikan bakar kat belakang istana
or kat 'pintu gerbang' kg baru
tapi yang kat sini lagi best
sebab ikan fresh sangat
terasa isi ikan tu manis
patutla ramai customernya
dan yang paling masyuk
harga murahhhh banget
Ummi amik:
-nasi 1/4
-masak lemak nangka
-pecal
-sekor ikan kembung besar bakar
-ulam bendi
-air teh O limau suam
baru RM7.50
kalo kat KL, ikan bakar sekor je dah 6 hengget

penangan minum air longan 1 liter, makan bendi, makan oat
maka malam tadi bila susukan si Firas
berjaya membuatkan dia termengah2 minum susu
dan jugak membuatkan cik B bengkak
huhu
dah lama x rasa cik B bengkak gitu
syukur
kene usaha lebih lagi nih
nak UP kan susu








8 comments:

  1. slurpppppp....sedappppnyer kak..
    ;)

    ReplyDelete
  2. lin,

    lin pun suker kerabu gak ke?
    sedap n healthy kan...

    ReplyDelete
  3. lin,

    lin pun suker kerabu gak ke?
    sedap n healthy kan...

    ReplyDelete
  4. lin,

    lin pun suker kerabu gak ke?
    sedap n healthy kan...

    ReplyDelete
  5. salam kak..share la respi wat kerabu tu.mcm sdp je..hehe

    ReplyDelete
  6. x makan pegaga...pahit ke kak?

    ReplyDelete
  7. shima...

    boleh3x...akak buat simple jek..next entry insyaAllah ye

    ReplyDelete
  8. wahida,

    akak ni pun amat memilih bila tang makan ulam nih tapi ntah nape pegaga akak boleh je makan...xde lak rasa pahit...rasa lemak2 n mungkin ada rasa kelat sket tapi kalo dah biasa makan x perasan rasa kelat tu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages