Monday, December 27, 2010

Cuti Krismas...balik KL

Since Ayah kene operate last month
maka title 'driver' telah bertukar tangan
kepada Ummi
nak kemana-mana saja
Ummi lah yang jadi driver
sebab Ayah xleh drive keta
selama 2 months

walau dulu
Ummi ni penakut orangnya
dan tak penah drive long distance sendiri
tapi bila dah jadi macam ni
kekuatan tu datang sendiri

dah 3x Ummi drive dari Perak-Semenyih
sian Firas sebab Ummi tak dapat direct feed
sepanjang perjalanan
Ummi akan gunakan kesempatan
bila berhenti kat R&R untuk mengepam

last Friday Ummi cuti gantian Krismas
pepagi bawak Ayah ke Hosp. Pantai
untuk follow up check
alhamdulillah semuanya okay
pastu kami (Ummi,Ayah,Kakak & Alysha)
ke KLCC
kununnya nak cari handbag Ummi
sebab Isetan tengah sales kan
(ekceli kat mana2 pun tgh sales skrg nih)
tapi ntah nape Ummi lak banyak akal
itu ini tak berkenan
dan serabut dengan manusia yang amat ramai
maka balik camtu jek tangan kosong

petangnya ke Alamanda pulak
Ayah belanja makan kat Nandos
nyam..nyam..dah lamaaaaa x makan Nandos
Ummi & Ayah memang suka ayam Nandos
sebab perapan dia memang terasa sampai ke tulang
cuma yg x bestnya sebab ayamnya kecik tomei jek
1/4 ayam tu rasa cam besar burung puyuh jek
exaggerate la pulak

hari Krismas tu pepagi kuar kununnya
misi nak carik barang² sekolah
tapi pegi umah kawan Ayah dulu
kat Bdr Seri Putera
Ayah ada hal sket

pas bekfes di kedai berdekatan
terus ke Jusco Cheras Selatan
nak borong baju sekolah agama
tengok² sumer dah licinnnnnnn
isk...sampai habis stok dibuatnya

pastu tinjau² kat tempat peberet Ummi la
baby's dept. dan berazam taknak beli baju Firas lagik
sebab dah melambak
cuma rembat baby shoes sepasang
tomeiii...
Firas & bibik tunggu kejap kat baby room Jusco
rupa² si Firas Zahin bertemu Muhammad Az Zahin
alalala...baby si Puan Nadxoxo
cuma takde rezeki Ummi
nak bertemu mata dengan cute mommy nih

lepas ke Jusco,
kami ke Mydin Kajang pulak
tempat beli stationery tiap² tahun
dah settle stationery
ke Tesco Pelangi Semenyih
beli barang dapur sket
pastu Ummi belanja sumer makan
kat Pizza Hut
sumer tengah lapar & penat
hujan lak kat luar
1 large pizza & 1 medium pizza
licinnnnnn sekali jalannnn
haaaa...camni baru puas hati
kalo tak,
tiap kali makan mesti kene tapau sebab tak habis
kali ni Ayah guna 1 strategi
sumer takleh minum air selagi tak abis makan
kekekek
if not perut dah kembung air
so makanan tak jalannnn

Ahad pepagi dah bertolak balik ke Perak
kesimpulannya--> Ummi cam nak pingsan kepenatan driving
tapi perasan tak?
Ummi jugak diberi pelepasan takyah masak selama 3 hari
hehehehe

entry tanpa gambar
ibarat lagu tanpa suara
ececeh
maka marilah layan pic lil Firas di Semenyih




alooo mommies n daddies

mulut moncong

tengok apa kat luar tu cayang?

mata bolats




Alysha bebas lepas di luar umah...nampak buaian tempat Ummi menenangkan pikiran tiap kali balik Semenyih


4 comments:

  1. debab ni dah makin bulatss kak ina ... ;)

    ReplyDelete
  2. nieja

    aah makin bulats..sama2 membulatkan diri ngan ummi dia huhu

    ReplyDelete
  3. best nye shoping..lme x shoping gak.. :)

    ReplyDelete
  4. Naurah...

    perabihkan duit mmg best...tapi nak cari duit yg seksa kan..kekekek

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages