Thursday, December 23, 2010

Wholemeal pita with chicken meatloaf

Kisah makan-makan lagi
bila datang mood nih
asek citer pasal makan-makan jek

alkisahnya ada terbaca kat blog Nieja
pasal menu sihat dia yg guna roti paratha
Ummi lak waktu kuar beli barang arituh
ternampak roti pita nih
jenis wholemeal pulak tuh
apalagi, terus sambar sepeket

pastu,
kat umah pulak ada buka
satu outlet baru Ayamas
1st time tengok
Ayamas chicken meatloaf ni
pun sambar sepeket

balik umah saje godek²
main ikut sedap hati je buat
mende nih
tetiba Ayah komen
'hmmm...sedapnyaaa...lain kali buat lagi macam ni'
Ayah suka la pulak

so...rembat lagi sepeket meatloaf tu semalam
buat sampai habis roti pita tuh
anak²?
Kakak aje yang suka
Haiqal & Adam x berapa suka pulak





ala² sandwich gitu bila diletak tomato, iceberg n mayo


roti pita wholemeal

Ayamas chicken meatloaf

12 comments:

  1. kak, bestnyer...nak try buat jugak la...

    ReplyDelete
  2. wahida,

    cubalah try..mmg sedap chicken meatloaf tuh..bahan2 tu bole dipelbagaikan lagi ikut citarasa

    ReplyDelete
  3. mcm bes je kak..leh la try nnt

    ReplyDelete
  4. kak ina,

    skrg ni nieza mmg nak buat stail gini jerk tp guna wholemeal ... harap2 misi kita kurangkan nasi lemak berjaya ... yeayyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  5. Salam akak, smlm saya jumpa dgn baby firas zahin dekat baby room Jusco. hehehe~

    ReplyDelete
  6. nieja,

    ya betul...meh le kita mulakan misi..yehaaaa

    ReplyDelete
  7. Nadxoxo,

    alalala...akak tgh duk sopping time tuh...tinggalkan bibik ngan firas dlm baby room...Nad pakai baju kaler purple ke smlm?

    ReplyDelete
  8. A'a bj purple, maid akak la yg tegur Nad masa kat baby room tu. Peramah orangnya. Tak pun bosan kot hehe. Dia tanya baby Nad nama apa. Nad ckp la Zahin, dia ckp la nama baby yg dia pegang tu Zahin jugak, Firas Zahin.. Bila dh kuar baby room br teringat mungkin anak akak kot. Bila tgk kat blog, kompem baby yg sama ngn Nad jmp tu! Hehe

    ReplyDelete
  9. Nad,

    yeke?anak akak yg sulung tu perasan Nad...katanya auntie tu pakai baju purple, young couple :) ....klu tak leh jumpa kan..errr...ntah2 dah bersentuh bahu pun tp x perasan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages