Monday, December 27, 2010

Healthy breakfast,anyone?

Dah kekununnya takmo dah bekfes berat²
macam batu nasi lemak ke, mihun goreng+telur mata ke
maka,
adalah suatu kepayahan buat Ummi
duk tercari² bekfes 'ringan' dan sihat
yela kan
takkan hari² nak makan menu yang sama jek
tekak nih mana leh terima

waktu gi Tesco aritu
hajat di hati nak amik
Kellogs Special K
(yang x berapa sedap di tekak Ummi tapi tpaksa telan gak)
tapi ternampak lak
another product of Nestle nih
Nestle Fitnesse & Fruit low fat wholegrain cereal
wallaaaa
siap ada fruit lagik
masyukkk

Ummi dah try
memang sedapppssss
sehingga menjilat mangkuk...oopssss!

hehe...


nyamannn bila di'kawan'kan dengan susu low fat dutch lady nih

14 comments:

  1. boleh kenyang ker ummi?
    sy ni tekak jowo, dah biasa heavy breakfast.
    skrg ni hari2 layan2 meehon goreng + tulur mata.
    isk tak memikirkan kesehatan tol la mama shifa ni.

    ReplyDelete
  2. Saya oun dah pernah try. Memang sedap kan kak. Tapi cuma sekali sekala jer breakfast ringan gitu. Tekak jawa gak mcm sumimie. ..hihi

    ReplyDelete
  3. yang ni mmg sedap k ina...saya dah try semua flavour..ranggup kan?

    ReplyDelete
  4. sumimie,


    nak kata leh kenyang cam mkn ns lemak tu tidak le...cuma takat alas perut tu bole le..hekhek

    ReplyDelete
  5. yus,

    hihi..tekak jawa eh?tekak melayu pun samer gak=nasi lemak,mee/mihun grg etc...aah mmg sedappp

    ReplyDelete
  6. maray,

    aah yg ni mmg sedap..ada flavor lain lagi ke?

    ReplyDelete
  7. salam kenal..
    iyelah..sekali sekala tukar menu okay gak kan..

    ReplyDelete
  8. salam emy

    aah sesekala jadi tekak omputeh pulak :)

    ReplyDelete
  9. kalau saya mmg x kenyang la gamaknya kalau menu cenggini...tapi tabik spring kat akak sbb berjaya mkn healthy breakfast mcm ni...

    ReplyDelete
  10. wawawawa ... nieza tak beli lagik sbb tak beli barang umah lagik ;)

    ReplyDelete
  11. wahida

    memang x mengenyangkan..so kene makan ngan air milo satu mug..baru rasa penuh sket perut..huhu

    ReplyDelete
  12. nieja

    nanti bila beli tros borong byk2

    ReplyDelete
  13. kalo x silap ade 3 jenis...almond, raisin n almond kott....x ingattt daaaa...tp semua sedap

    ReplyDelete
  14. maray

    ooo ada 3 jenis ye?pasnih leh akak try yg flavor lain pulak

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages