Thursday, March 24, 2011

7 month old Firas Zahin

Pejam celik pejam celik dah 7 bulan umo dia (23.03.2011)
nanti tgk2 dah leh berjalan
hai lah masa
cepat benor kamu berjalan ye...


at 7 months old, some facts about him:

  • bergolek² merata² tempat (meniarap-terlentang-meniarap...)
  • mula tepuk tangan sendiri tanpa diajar (tetiba je duk tepuk² tangan tanpa sebab..haha)
  • suka melompat² setempat..lenguh nak memegang
  • dah ada separation anxiety dengan Ummi...huhu...bila antar ke nursery, pandai menangis once Ummi bergerak masuk dalam kereta
  • dah tak suka tido meniarap macam dulu..kalo ditiarapkan pun,dia akan golek ke depan balik...lagi selesa tido ngiring (takyah tepuk² bagai, biar dia layan diri sampai tertido sendiri...fuh..lega Ummi...)
  • sangat suka main ngan kakYang dia(Alysha)...sampai terkekek² gelak kalo main
  • suka makan bubur...tapi pandai memilih pulak...puree broccoli x suke..x suke..x suke..isk..lain² puree ok je layan especially potato puree
  • suka sangat dengan finger food...
  • suka minum air kosong
  • blom amik injection Hep. B yg. kene amik umo 6 bulan tuh sebab asek x sihat jek aritu..insyaAllah akan amik this weekend..bole timbang berat sekali



my handsome 7 month old boy


letih la Ummi..asek jadik model je nih












8 comments:

  1. eh..rasa cambaru je lagi dpt berita akak bersalin..eheheh

    dah makin besar..mkin encem..cute je gambar last..:-)

    ReplyDelete
  2. rose

    cepat je kan? hihhihi...dia silau ngan flash kamera hp tu

    ReplyDelete
  3. rasanya mcm semaalm je baca kisah firas lahir..tup2 dah besar kan

    ReplyDelete
  4. kejap jek dh 7 bulan..my bby kejap je dah 2 bln..owh uminya dah tua juge..ekekke :D ( sedor diri ni)

    ReplyDelete
  5. cepat ajer dah 7 bulan... pipi kembang... geram...

    ooohh, x suka bubur brokoli ya...

    ReplyDelete
  6. Ila

    mcm tulah cepatnya masa berlalu...kejap je kan

    ReplyDelete
  7. Bib

    haha..pipi kembang selalu kene cium

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages