Friday, March 11, 2011

Dalam dilema

Bila hati dah tenang di sini
tiba-tiba ada tawaran yang kunjung tiba
bila ditimbang²
banyak kekurangannya yang di sana
mungkin bukan dalam bentuk gaji yang ditawarkan
.
tapi,
.
dari segi locality-->jauh dari rumah(dalam sejam perjalanan compared to now;hanya 5 minit)
.
dari segi medical coveraga -->hanya untuk staf (now, covered the whole family with no limits!!!)
.
dari segi kos perjalanan-->terpaksa lalui 3 tol berjumlah about 14 hengget to & fro...belum masuk minyak keta (sekarang no tolls n very minimal petrol usage)
.
longer working hours-->sampai jam 6.30pm if balik on the dot.(kat sini smp. kol 5pm je pastu dalam 5.10pm dah leh golek² ngan anak² kt umah)
.
hati Ummi memang berat di sini
dan kami juga tengah mengusyar² dan berhasrat untuk membeli sebuah rumah di sini
(which cost much cheaper with greater value)
.
Ummi tau
solat istikharah is the best thing for me to do
tapi...macam mana ye kalo hati Ummi memang berat sebelah
memang berat di sini
how?
how?
how?
ALLAHUAKBAR!!!

20 comments:

  1. kalau dah berat untukstay, sty jek. takyah istikharah. istikharah tu nak tambah pahala sikit lagik boleh.

    ReplyDelete
  2. kak ina nak stay sana terus dah ker..tak mau balik semenyih ker

    ReplyDelete
  3. kak ina, kalo new job kat semenyeh ok jugak .. takde la PJJ. husband ada disebelah.

    kalo kat sini jugak ...better stay kak, banyak benefit .. baru settal masalah anak2 nanti semuanya kena bikin balik A-Z

    ReplyDelete
  4. salamss kak,

    kalau akak rasa selesa dan tenang kat perak, teruskan aja duduk kat sana:)

    nak balik kg pon dah dekat, pergi kerja tak der hadap jem sesat barat mcm kat KL nie.Semenyih pon dah jem teruk kan skrg?

    Planning hari tua gak tu kak:):) tinggal kat kawasan yg damai:):)

    ReplyDelete
  5. mmg payah klu hendak membuat pilihan gitu kan kak.
    tp perlu ambil kira juga, setiap yg dtg dalam hidup kita pasti tersembunyi hikmahnya.
    renung2 kan itu juga kak.
    gud luck.

    ReplyDelete
  6. kalau sy lebih suke ofis yg dekat dengan rumah.. sbb akan ade lebih masa dengan family.. n yg plg penting... JIMAT KOS :)

    ReplyDelete
  7. pendapat saya gini. you must know what you want k ina. what's your ultimate objective then you work for it.

    ReplyDelete
  8. proud mama,

    tapi ada pepatah kata 'ikut hati mati,ikut rasa binasa' huhu

    ReplyDelete
  9. Mardiah,

    akak masih menanti petunjuk dari Allah...jika ada

    ReplyDelete
  10. ida

    ntahla...dah rasa best lak hidup easy peasy kat sini

    ReplyDelete
  11. bieja,

    bukan kat smyih tp jauh bkt jalil nun...huhu...ulang alik hari2 pingsan gak tambah ngan duit myk keta+tol melambak

    ReplyDelete
  12. mieja,

    tgklah mana yang Allah izinkan

    ReplyDelete
  13. lin,

    aah..kene pk dari segala segi

    ReplyDelete
  14. anisyafrina,

    ya betul...akak pun suka gitu jugak

    ReplyDelete
  15. ummi


    wahhh...dgn semangatnya akak akan buat

    ReplyDelete
  16. dalam status u skrg, skrg nya better dgn yg ade ni,.. knp harus memilih life yg hectic yg akan buat u more stress..

    apa2pun semua up to you... :)

    ReplyDelete
  17. bib

    tula pasal...memang berat utk stay di sini...dah tua2 nih rasa x kuasa nak terkejar2 drive sana sini tempuh jem lagik

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages