Tuesday, March 29, 2011

Rumah Baru Kami

kemain lagik tajuk

propa je lebey sebenarnya..

hanya 'mode verangan² ala mat jenin' gitu

bukan realiti



kami ni anak-beranak(except Ayah & Firas yg. lom tau apa² hehe)

suka sangat pi showhouse

sonok tengok umah baru

sonok tengok interior design

sonok sonok sonok


hatta kat tempat kami bernaung ni

tak banyak tempat boleh dilawati

maka showhouse dah termaktub

dalam salah satu places to visit kami

hahaha


ni salah satu tempat yang kami penah pegi

memang akan gempak kawasan ni

baru nak dibangunkan

dekat sangat dengan sekolah Haiqal,IPPD perak tengah,bomba etc

yang gahnya the bunglow lots

sumer rumah single storey sama ada terrace, semi-d atau bungalow


dan yg spesel pasal projek perumahan ni adalah....jeng jeng jeng...nanti kita tengok kat gambar kat bawah ye

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.





individual swimming pool beb!!!

ini yang amat mengujakan anak² Ummi

asek duk tanya, 'bila Ummi nak beli umah yg. ada swimming pool tu?'

adoila anak...kita gi swimming pool free kat U*P jela

free je nak masuk tiap2 hari pun..huhu


tapi boleh opt for umah without pool

kalo nak pool, tambah 30k

harga with pool about 390k++

tapi standard lot sumer dah licinnnn

tinggal corner lot yang rata² harga sumernya >400k

*drool* jelah



anak² bersantai memerhatikan ikan² kecil (read:berudu) berenang² dalam pool i like the design..takdela cam kotak gitu...ini lorong kecil ke dapur...di sebelah sliding door kiri tuh terletak pool...dapur kat tengah...pas dapur baru jumpa bilik tido
ruang tamu yg simple yet santek





bilik tido

master bedroom..haih..depa buat macam rumah sendiri la pulak

another room....BEFORE

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

AFTER



my favorite spot
dry and wet kitchen


kat belakang Haiqal tu ekceli ada ruang lagi

ada tempat letak mesin basuh...maid's room (muat² 1 queen bed kut)...and another toilet


drool Ummi tengok nih...so nice


overall, umah ni ada 5 bilik+5 bilik air....

fuh.....termimpi² dah Ummi





10 comments:

  1. samalah kita..suka masuk showhouse, dapat curi2 idea kan..

    ReplyDelete
  2. ida

    betul3x...boleh amik idea kan kan kan

    ReplyDelete
  3. rege xde pool pon saya da sesak napas nengok tp... mmg best la kalau mampu beli....

    kalau tgk area ruang tamu, saya assume rumah ni d bina tinggi sbb nmpk dindingnya tinggi... sesuai letak lampu yg mahai2 a.k.a cendelier tu.... ;p

    ReplyDelete
  4. mmg cantik kan kak umah tu. tp klu mmg ada rezeki, tidak salah membelinya...
    ;))

    ReplyDelete
  5. lia,

    aah...rege mmg juling mata..tapi sape beli mmg puas hati sbb tanah extra luassss...yela kan,dah nama pun bungalow

    aah dinding tinggi..santek

    ReplyDelete
  6. tak terkata... WOWWW!!!... tapi kan berbaloi beli.. sbb luas kan.. compare dgn tempat lain sure lebih mahal... beruntung la mereka yg ade pitis banyak.... ;)

    ReplyDelete
  7. bib,

    memang wowwww...tu bib blom tengok design luar umah ni lagik...lagi merembes air liur huhu

    ReplyDelete
  8. bestnya kalo umah ada pool..beli lah kak.hehehe.

    kat sini umah mahal2 lah kak..br teres biasa la dah mencungap.kalo ada pool,xdpeklah..

    ReplyDelete
  9. Ummi,

    kalo muda lagi bole la kut..ini payback period loan dah jadi pendek n of course monthly instalment tinggi..huhu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages