Tuesday, March 1, 2011

Weekend & Jom main air sampai gigilllllll

hari Sabtu lepas, Ayah bawak all the kids except baby Firas
ke pool kat U*P
kids semua ajak Ummi ke sana
tapi Ummi malas
sebab nanti ramai lak student Ummi
kat situ
tak best eh
takde privacy kekununnya
.
Dah diorang pegi dan Ummi tidokan si Firas
maka dapatla sidai baju, kemas rumah dan sediakan rencah
untuk masak lunch
kol 11am diorang dah balik
semua dah kebuluran
.
petangnya jam 4pm
kami bertolak ke Seri Manjung
Ummi yang request nak beli barang dapur
kalo dulu suka ke Tesco Station 18
tapi since Tesco Seri Manjung dah dibuka
dapatla ke Tesco & Giant terussss
dan singgah ke umah kakLong kat sana jugak
memula pegi umah kakLong dulu
sembang²
mandikan Firas & Alysha
.
kuar g Tesco
beli barang dapur
barang tak penuh troli pun
tapi 350hengget terbang jua
part bestnya sebab ada offer haritu
with the amount of purchase
kami dioffer utk beli
5 trays of C Grade eggs(10 pcs in each tray) at RM1 each!!!!
kompem dik....
cecepat suruh Adam n Haiqal g hangkut
masuk dalam Green bag Tesco
sekarang ni memang GreenBag Tesco n few bags more sentiasa simpan dalam keta
sebab kami suka sopping on Saturdays
and Saturdays are no plastic bags day kan...
.
lupa nak citer lak...
kat Tesco tu waktu duk jejalan mengira rak
dari rak ke rak
Ummi nampak pool mandi nih
saiz 6 kaki rege 39.90
hemm...not bad at all
lagipun si Alysha tu mmg suka sangat main air
asyik ajak ke pool jek
terus le rembat pool tuh
Ayah cakap murah rege tuh
Alysha dapat pelampung sebijik
the kids lak merengek nakkan goggle sorang satu(exclude kakak)
Ummi okay je
bukannya yang mahal² pun
Ayah bising gak sebab dah banyak kali beli pastu hilang/rosak
.
plannya nak g makan kat Ikan Bakar Lumut
tapi Alysha mengamuk laparrrrrrr
tak sempat² dah
so makan kat foodcourt Tesco jela
kid's chicken rice for Alysha(habis licin dia makan sorang)
chicken chop for Haiqal & Kakak
italian spaghetti for Adam
grilled chicken with mint sauce for Ummi
Ayah taknak makan lagi sebab duk idam kueteow kerang kat pasar malam dekat Giant nun
lepas makan, pegi ke keta nak ke Giant pulak
baru le perasan si Firas lak yakyak
hadoyai
dah malas nak naik Tesco semula
cuci Firas kat seat keta je
sib baik ada wet tissue dalam baby bag dia
.
bila kat Giant, Ayah & Adam ke psr malam
Ummi and lelain masuk Giant
lenguhnya tangan Ummi duk dukung Firas
dari Tesco tadi
ringsling lupa lak nak bawak
stroller bawak tapi dia xmo duduk situ
sudahnya asek berdukung ke sana sini
bende yang Ummi cari kat Giant takde pulak
sudahnya rembat lagi sepasang ice tray macam Ummi tunjuk kat SINI
pack of chocolate,undies for the kids, 2 pasang baju untuk Alysha
(K.Liza duk bgtau baju Alysha sumer dah kecik...isk2..Ummi x perasan anak Ummi cepat besar)
itu aje pun dah 90 hengget
hem...kuasa RM sekarang nih
cam dah makin rendah lak value dia
.
lepas tu terus zass balik umah keletihan
.
esoknya, Ayah hantar the 2 boys g latihan taekwondo
Ummi lak eksaited pasang pool kat belakang umah
tengah masukkan air je
si Alysha dah nampak
'yey..nak mandi swimming pool' katanya
sambung lagik
'mana baju swimming pool Alysha?'
haha...baju swimming dahle Sha...ini jadik baju swimming pool lak
.
tetiba bila dia dah masuk pool
wah!!! kemain siap dengan goggle ..pelampung lagik
dan baru Ummi perasan
semuanya kaler ala purple pink gitu
pandai anak dara kecik Ummi nih memilih kaler yek
dah siap posing nak mandi (abaikan baju kat ampaian bergantungan tu ye)

air tengah diisi,dia dah tak sabar nak mandi...baldi tuh bertujuan taknak kasi dinding pool roboh waktu tgh isi air nih


nak menyelam tapi air lom banyak


seronok kene percikan air tu



auuuuu




chakkkk












adik n kakak join gak...adik dicensored...
baru perasan Alysha sempat buat 'peace' kat kepala adik ye







adik memula takut ngan air sejuk

















adik dah hepi bila kakYang dia duk datang menegur







dah boleh masuk dalam air


*Firas mandi kejap je,pastu Ummi sabunkan &bawak masuk umah...bila boys tu balik, kemain meriah la belakang umah Ummi diorang mandi-manda*








7 comments:

  1. betullah..kite bawa la stroller nk kasi dia duduk..tapi dia lagi suke berdukung je..huhu

    ReplyDelete
  2. pool tu mmg da lama idam nak beli....sebab 2 beradik ni pun suka main air...

    haziq nasib baik selalunya kakak saya bawa dia pergi swimming pool...

    p/s ni mcm x sabar nak beli ni..kat tesco murah ye kak?

    ReplyDelete
  3. puan nina

    tula...bila dukung bonding lg kuat kut dia rasa

    ReplyDelete
  4. lin

    ini yg 6 kaki mmg besar gabak...kalo takat haifa n haziq berdua je...beli yg 5 kaki pun dah ok...rege 30++ je

    ReplyDelete
  5. memang best bila anak2 dpt mandi pool... lebih lagi musim panas ni...

    jom join contest kat sini
    http://kakyong.com/?p=3475

    ReplyDelete
  6. bib

    aah..bebudak memang suka main air kan..kan..kan

    ReplyDelete
  7. hehehe..sbnrnye dia xnk kasi ibu dia ni shopping lama2 =)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages