Thursday, March 3, 2011

Alysha...oh...Alysha

Alysha sekarang ni at 3 years 4 months memang semakin petah bercakap
yang geramnya, bila berkumpul reramai kami anak-beranak
bila abang @ kakak dia mula nak bercerita pasal kawan dorang ke, sekolah dorang ke
Alysha pun mulalah mencelah
'Mi..mi..miiiiiii!!!!' siap jerit suruh Ummi dengar cerita dia dulu
dan kompem cerita dia akan berakhir ntah apa² sebab dia reka je cerita tu...huhu
ni ada few scenes yang mana conversation dengan dia buat Ummi nak tergelak or kaget kejap:
Scene 1
Ummi tengah drive dari rumah ke nursery yang terletak di taman perumahan yang sama.

Ummi : Sha...adik tengah buat apa tu?

(referring to Firas yg duk dalam carseat kat belakang,di sebelah Alysha)

Alysha : Hidup lagi

Ummi : Hah???

Alysha : Adik tengah hidup lagi

Ya Allah...tak tau le nak gelak ke...nak rasa geram ke...nak rasa terkejut ke...isk3x

Scene 2

Ummi tengah layan Alysha baca (read as tengok gambar) buku cerita bergambar kisah gajah dan ada banyak gambar gajah kat buku tu

Ummi : Ni apa Sha?

Alysha : Ni elefen(elephant la kan)

Ummi : Pandai anak Ummi

Alysha : Ni ayah dia (sambil tunjuk kat gambar gajah paling besar)

Ummi : Yang ni?(sambil tunjuk gambar sekor lagi gajah)

Alysha : Ni Ummi dia

Ummi : Yang ni?

Alysha : Ni abang dia, tu kakak dia, tu adik dia

Ummi : Yang ni pulak?

Alysha : Haa (jawab dengan nada eksaited)...yang ni ALYSHA dia

kuikuikui....nak jugak tuuuu


ni ha pic budak notti tuh....grrrr...kakak punya keje le nih tambah semut, misai & crown kat gambar kat hp Ummi...isk




2 comments:

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages