Friday, March 25, 2011

Jalan-jalan cari makan


Semalm lepas balik dari keje
amik budak berdua tu dari nursery
terus balik rumah macam biasa
sampai je kat muka pintu
si Kakak bagitau dia kene fotostat something utk keje sekolah dia
so, on balik enjin and zass kuar semula
alang² dah kuar
alang² budak berdua tu nampak mood hepi sangat
Ummi ajak akak dine out terus
biasanya tapau je bawak balik
sebab mood Firas jarang elok
so kami singgah ke t.g.c.o.r.n.e.r
tak jauh dari rumah
masuk ke tempat makan ber'aricond'
takde orang langsung
bestttt
Ummi order kueteow goreng+laicikang suam
Kakak lak bihun ladna+horlicks ais
Alysha taknak pape
menangis nak sweet kat kaunter bayaran tuh
huh...asek sweet jek
camne gg x rosak
untuk abgCik n Abang tapau nasi goreng pattaya

tempat makan beraircond ni baru dibuka
b4 this ada 2 ruang makan je
ruang makan biasa
n ruang makan aircond kecil
now dah ada ruang makan ke 3 yang besar n santekkk
baby high chair pun santek n baru
1st time letak Firas kat hi chair
memang elok je dia duduk dalam tu
x kaco pun
tak lama pastu ada 3 org. anak dara
dtg makan
gaya2 student jek
pastu duk tegur² Alysha
suka le dia ada orang tegur
tetiba ada lak artis buat persembahan
japgi kita tengok sape artis tuh







sonok ye duk dalam ni?





muka hepi dapat sweets







dah dapat tali henbeg Ummi









apa yg melopong tuh dik?



hepi pulak



' dapat pembungkus sweet pun jadiklah untuk buat air liur sy merembes' kata Firas




gigih menelek
haippp dah masuk mulut pulaks

my laicikang suam...best..ada watermelon cubes

nilah artisnya
kejap² lagu 'papaku pulang dari kota'...kejap² lagu 'anak rusa nani' ...kejap² 'ibuk ibuk bapak bapak siapan yg. punya anak...' hadoilaaaa

haaa...amik position tgh donia lagik







12 comments:

  1. Salam ina..jom join GA nie..http://wanmyzuracollections.blogspot.com/2011/03/1st-giveaway-by-wan-myzura-collections.html

    ReplyDelete
  2. Kak Ina,
    hehheehh... konfiden n berani nampaknya Alysha ni ye... my boy Awal kat umah jer bukan main lagi nyanyi... jumpa orang nak salam pun malu2 kucing...hhehehehe

    ReplyDelete
  3. kak atie,
    insyaAllah nanti Ina join ye

    ReplyDelete
  4. Proud Mama

    Alysha ni sekarang nih suka attract attention org...nampak cam dia dah kekurangan kasih sayang sejak ada Firas..huhu

    ReplyDelete
  5. jemput masuk contest:-D

    http://aida-mawi.blogspot.com/2011/03/you-are-my-lucky-follower.html

    ReplyDelete
  6. kalau budak2 mood elok, mmg best jer sesekali makan kat luar... jangan ler meragam, nak makan pun tak senang... kan?

    ReplyDelete
  7. kak - saya pun sukaaaaa makan keow tiow.

    ;))

    ReplyDelete
  8. sweet,

    betul tuh..memang kene tgk mood

    ReplyDelete
  9. lin,

    akak ni ada mood kurang..ada mood suka pulak..hihi

    ReplyDelete
  10. meriahnya laichikang tu... brp RM 1 mangkuk tu?

    alysha training utk talentime school nanti kan... ;)

    ReplyDelete
  11. bib

    aah mmg sedap laicikang tu sbb bahan2 dalam tu xde jeli bulat2 kaler2 yg kenyal2 tuh..i x suka jeli2 tuh...semangkuk 3 hengget kut..lupa lak

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages