Monday, March 21, 2011

buang yang jernih...ambil yang keruh

huhuhu
only applicable to botol susu anak² ye tuan² dan puan²
Sesi pembuangan botol² susu PC ni ke dalam tong sampah
dibuat last week
waktu Alysha ikut Ayah balik kg.
kalaulah dia ada menyaksikan event nih
maunya meraung dia sedey botol² dia kene buang
yang kene buang ni kebanyakannya botol² Alysha
sebab dia memang suka mintak dibelikan botol susu
kalo datang angin dia meragam bila kuar sopping
so belikan jela mana yang dia berkenan
ada la 2 botol PC kepunyaan Firas
tu pun sebab dapat free
ni dah dibelek² kompem not BPA free
terus masuk dalam tong sampah
tapi b4 tu...yang Avent kecik 2 biji tu Ummi simpan balik
bukannya nak pakai
tapi nak biar Alysha main masak² ngan anak patung dia
heheh
yang dibuang






bila dah dibuang
kenelah ganti yang baru
kebetulan Ayah ajak ke TF batu gajah
hari Sabtu tuh
jenuh gak mencari botol BPA free nih
alhamdulillah dapat rembat 2 botol untuk Alysha


yang ni brand Fiffy
ini pulak brand Pureen...Alysha punyalah suka sebab ada karakter kartun Pooh feveret dia




8 comments:

  1. botol bpa contained tu kalau masih nak guna boleh. tp jgn guna untuk panaskan. guna untuk storage jek. kalau dah dpt kumpul cukup bpa free bottle, leh laa mula membuang.

    ReplyDelete
  2. Mardiah,

    aah xleh panaskan..xleh scratched etc...dah selamat buang pun hehe

    ReplyDelete
  3. kan kan kan.. botol susu yang dah lama tu, boleh jadikan bahan permainan anak2.. tak elok buang camtu jer.. kekekeke

    ReplyDelete
  4. Bkn botol susu anak2 jer kak, tabung air minum kita pon kena elak dr beli yg no7 tu

    ReplyDelete
  5. sweet...

    yela kan..dah beli mahal2..dahtu byk kenangan indah gitu..sayang nak dibuang

    ReplyDelete
  6. lia

    betul3x....nak kene belek2 kan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages