Tuesday, March 22, 2011

Sepetang di Lumut Waterfront

Bila Ayah ada di rumah

maka banyaklah aktiviti kami anak-beranak

kalo tak, memerap dalam rumah jela jawabnya


hari Sabtu tuh Ummi cam malas² je kat rumah

pagi² dah kuar beli barang dapur

pastu pegi rumah kawan Ummi kat bandar U lakeview

ada housewarming masuk rumah baru

cantik dia renovate rumah dia..berkenan Ummi

habis 30k tapi puas hati


menu makan² : nasi putih, daging masak hitam, gulai nangka muda, ayam goreng rempah, ikan masin, ulam2an,sambal belacan, kuih2 manis, kek


yg. bestnya dapat buah tangan 'bubur sarang lebah'...korang penah makan ke?

Ummi dapat rasa kali ke-2..kali pertama dulu anak² bawak balik dari surau depan rumah..memang berbeza rasanya tapi Ummi xleh makan bebanyak sebab rasa muak sket

kawan Ummi (org Peghak jati) cakap

biasanya bubur nih orang wajib buat bila wanita lepas pantang bersalin

dibuat n dihantar pada jiran²

nanti Ummi google bubur dia..memang unik


pastu Ayah tanya

'taknak gi mana² lagi ke?tak nak ke Manjung?'

pas pikir² Ummi cakap ok jek

plan asal nak ke Manjung,

tapi terbabas ke Lumut lak

sebab tengok cuaca cantik jek

tak panas, tak hujan

maka sampailah kami ke Lumut waterfront lagi

dah lama x ke sana since ada Firas


makan kat food court tu

Ummi, Kakak & Adam order Kueteow Kerang

tapi order dari 3 gerai yang berlainan

sebab nak tengok mana yang terbaekkk

Adam punya paling mantopsss

dari gerai pertama (sebelah toilet tu)

Ummi punya paling hampesss...grrrr

Haiqal order chicken chop while Ayah....

2 mangkuk laksa dari 2 gerai berlainan gak

pon nak test market mana lagi sedaps

murah dan sedap laksa kat situ semangkuk 2 hengget je


Alysha meragam sebab tengah sedap tido dalam keta

puas Ayah kejut bangun

Ummi dah jalan dulu bawak Firas tengok playground

pastu Kakak amik Firas bagi naik swing yang khas untuk budak2 kecik tuh

kejap je naiknya pastu Kakak dukung balik

sebabnya :

si Firas duk sonok nak geget tali besi swing tuh...isk..isk...


meh layan gambar

amaran : entry kali ni penuh ngan gambar tuan punya belog..huhu



budak tak puas tido...ngamuk jek



hanya diam pas Ummi belikan bubble gun yang ada jual kat situ




us



oh..how much I like this pic..special credit to Kakak yg pandai snap pic




and this one too





merenung masa depan














oh dear...look at the eyebags....help!!!!!





14 comments:

  1. huhuhu..lamanyer x gi area lumut...manjung...UTP.. :P

    ReplyDelete
  2. MyRule..

    eh..belajar kt utp ke dulu?

    ReplyDelete
  3. hihi, mesti hubby yg tukang ajak klu nak jalan ek?.

    saya mmg malas nak jalan. mesti ray
    yg tukang ajak.
    :))

    ReplyDelete
  4. LIN,

    dulu ada maid mmg akak kuat jalan..sehari suntuk berjalan pun x kisah...tp dah xde maid nih...letih sbnrnya...nak usung si kecik tu lagi..umah nak dikemas lagi..tapi berjalan tetap jadi terapi minda..kan kan kan

    ReplyDelete
  5. Ila

    sesekali jejalan amik angin petang kat tepi laut nih memang masyukkk

    ReplyDelete
  6. KAK INA,

    nampak firas macam dah besar ... ;)

    ReplyDelete
  7. Salam kak Ina,

    Selalu gak bawak bebudak untuk berlari-larian kat Lumut Waterfront tu.. bagi dorang penat berkejaran, malam, awal sket masuk tido... datang manjung, sesekali try pi pekena ROJAK MANJUNG dekat area PIZZA HUT sitiawan... best gak layannn!

    ReplyDelete
  8. Nieja...

    aah dear..esok dah 7 bulan pon :)

    ReplyDelete
  9. Proud Mama,

    kami mmg sokmo g manjung..tapi x penah jejalan setiawan(since BIL yg duk situ pindah johor)...best eh rojak sitiawan?nanti leh ajak hubby g try

    ReplyDelete
  10. sweet jer gambor2 u dgn firas ni... siannya Alysha.. x cukup rehat memang meragam la anak2... sama lah mcm anak2 i pun...


    kuat eyebag u tu Hez.. hmm, u ni tak cukup rehat ya, sian kat U.. supermom with 5 superkids... .. I kalo tak cukup rehat, kelopak mata jadi lebam.. takde masalah eyebag, tp tetap la kat bhgn mata jugak yg lebam....

    ReplyDelete
  11. bib,

    mmg dah berminggu x cukup tido..pas sorang2 anak x sihat..pastu umminya lak x sihat..now alysha x sihat balik...sakit mulut lak..memalam ntah brp jam je tido
    kekadang rasa cam tido2 ayam je sedar2 dah subuh

    ReplyDelete
  12. Tak la kak. My sis yang blajar kat UTP dulu. And my youngest sis lahir kat hospital Manjung. Dulu setahun 3,4 kali kitaorg gi sana. My mom suka gi sana, sebab dapat makan fresh seafood murah2.. :P

    ReplyDelete
  13. MyRule

    ooo ye ke...aah kt Lumut sinun mmg fresh seafood sedaps n murahhhh

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages