Thursday, March 24, 2011

Kek Coklat Devil's Food

hahaha
kek cokolat..bukan wajik ye kak Lima
huhu...rupa memang buroks
tapi rasa memberangsangkan
bahan² semua dah lama ada
tepung premix tu beli dah berbulan (time ada maid aritu lagik)
aritu lak ada beli baking pan removable bottom
cenggini la rupanya (hasil carian google)


memang senang digunakan
tetiba lak duk selongkar bawah katil maid dulu
terjumpa electric mixer
laaaahai....selama ni ingatkan ada kt umah Semenyih
rupanya ada kat sini huhu
so hari Ahad petang aritu bermulalah aktiviti
baking membaking nih
senang jek guna tepung premix nih
cuma tambah telur 3 biji, air & minyak masak (or unsalted butter)
then biarlah mixer tu buat keje dia
and tuang masuk baking pan dan bakar
duk tgh bakar tuh
tetiba si Haiqal datang bwk. 2 bekas choco. rice & choco. chips
yang belum dibuka lagi
haih..pandai dia g carik
(asalnya dia yg duk request soh buat kek cokolat dah lama dah)
dengan selamba Ummi buka oven
and tabur bende alah tu atas kek yg tengah dibakar
dalam hati duk pikir..janganlah bantat lak kek nih..fuhh..fuhh
alhamdulillah
memang naik elok keknya
cuma maybe Ummi guna api atas tu ter'lama' sket
so gelap sket kat atasnya
tapi taste-wise memang masyukkk
ala...rasa kek cokolat la kan
takkan rasa kek oren lak..kuikuikui
tapi bagi tekak Ummi nih
Ummi lagi suker kek cokolat kukus compared to bakar nih
sbb yg kukus lagik lembab...lagi berat....lagi yummyyyyy
anak² semua bawak bekal kek cokolat g sekolah esoknya
tak sampai 24 jam dah licin kek Ummi


en mixer tgh. gigih buat keje dia


tgh bakar...lom tabur choco rice n chips lagik



dah siap dipotong



gebuuuu


lihatlah tekstur dia


tak sampai setengah jam dah tinggal banyak ini je
the cake mix


1 comment:

  1. nampak mabeles.. anak2 1 yg 3 org tu pun, jap je buleh tinggal separuh.. ini kan pulak anak2 u yg dah besor2 seme..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages