Wednesday, April 8, 2009

Goodbye my darling...I miss you soooo much



sedey tak terkata
syahdu tak terhingga
sebak menahan pilu
meruntun jiwa raga
puas memendam rasa

namun
kuterpaksa
merelakan

kau pergi jua
tanpa kerelaanku
apakan daya
telah kucuba
sedaya-upaya
agar
dikau tetap bersamaku

namun
aku hanya mampu merancang
DIA yang menentukan segalanya


siapalah aku
untuk menentukan
percaturan hidup ini

siapalah aku
untuk memaksamu
terus meniti hari-hari
bersamaku

30 hari telah berlalu

aku redha
walau hatiku amat berat
melepaskanmu pergi
aku tak berdaya
aku lemah

aku gagal
aku gagal
aku gagal


namun aku pasrah
sebagai hambaNYA

sekali lagi
aku redha
dan bersyukur
atas nikmat
sebentar cuma
yang dipinjamkan
buatku

titik noktah sudah diberikan
selamat tinggal sayangku
kenangan itu akan kekal
bersamaku sehingga ke akhir
hayatku

pergilah
dikau
sayang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




poyo jek ek...tetiba boleh berpuisi lagik

but it's true
sedey tau
dah sebulan Alysha taknak EBM
dia reject langsung
out of the blue
tak tau kenapa
dah puas tukar botol itu ini
sama jugak hasilnya
try jugak bagi fm
kut2 ebm Ummi dah rasa x sedapsob2
pon dia minum memain jek
dia sanggup tunggu Ummi
balik thari & petang
untuk direct feed
tapi alhamdulillah
dia masih mahu breastfeed
itu yang penting
cuma badan makin susut
itu yg Ummi sedey
:( :( :(

20 comments:

  1. uhuk!!! mcm kes i je...
    tp i xde la smp 1bln.. kesiannye u...

    xtau nak kata mcm mana.. cuma bsabar je la.. mayb susu u rasa lain ke??

    -mama emma-

    ReplyDelete
  2. mama emma

    yeah...dah sebulan x ngepam..sbb kalo ngepam pon dia xnak minum...nak kata rasa lain, bagi fm pon dia xnak gak..tapi peliknya, direct feed laju jekkk

    ReplyDelete
  3. alahai kecian alysha...dia tengah tukar mood kot...tak nak minum dari botol...dia nak dekat selalu dengan ummi dia.

    ReplyDelete
  4. akak buat saya seriau jer huhuhuhu...cuba bagi formula milk yang ada perasa...this happened to danish as well, sebab tu koci stop pump, dia taknak ebm tunggu koci balik baru susu then badan kurus la tak cukup susu...kene buat sesuatu, cubalah susu perasa plak...danish skrang pediasure chocolate

    ReplyDelete
  5. lin

    taktaula apa peel....susu botol mmg rejek...tp kalo letak air kosong dlm botol,laju ej dia minum

    ReplyDelete
  6. koci,

    hihi..saspen ek
    tulah...dulu tu try enfagrow vanilla
    nieza pon sajes pediasure tp suffiya minum yg vanilla
    danish suka ye perisa coklat tuh...bole la nak try kat alysha...sian badan dah susut

    ReplyDelete
  7. cuba bagi susu yang fresh.. maksudnya hari nie pump, terus bagi untuk esok.. jangan bekukan..

    ReplyDelete
  8. dah bagi nadnye...
    lps pam tgh suam2 tuh terus bagi...dia rejek :(

    ReplyDelete
  9. Kak Ina dah sebulan tak ngepam ke? Camne production susu still OK ke? kesian alysha...harap both mummy and baby sabar ek...

    ReplyDelete
  10. Umi Sufira,

    a'ah...dah sebulan akak x ngepam...rinduuu sangat saat2 itu
    production kan ikut demand...since tak ngepam...xde la engorge lagi...bila alysha minum baru kuar letdown tp still masyuk la :(

    ReplyDelete
  11. kak...
    skang alysha cemana?
    da ok nyusu ker??


    apa citer kau pergi jua tuh?
    adakah mu letgo ameda mu??

    ReplyDelete
  12. ena

    dia menyusu direct hanya bila akak kat rumah je :(

    nak pegi jauh ek...hehe...mmg tgh berkira2 nak letgo both ameda & avent isis...tp lom finalize lagi

    ReplyDelete
  13. mcm kes amsyar smlm... minum tp xabis nyer bukan main byk... sampai sayang bs dia nk buang sbb tau susu lia tgh drop...

    ReplyDelete
  14. lia

    bebudak ni ada je pe'el dia pelik2 kan

    ReplyDelete
  15. akak,
    ada try bg ebm yg sejuk tak? ni kes mcm my Hadif laa ni.. ebm suam dia tak nak sgt minum.. tp bila sejuk sikit/suhu normal, laju je dia isap.. try laa kak.. tp kena monitor kot kembung ke hape.. Hadif ok plak takde kembung etc..

    ReplyDelete
  16. mamaDhea,

    since akak baca entry kes hadif haritu..akak pon ada try gak bagi kat dia once..tp dis tetap minum memain jugak :(

    ReplyDelete
  17. salam Hez..

    heheh, dia nak yg ori gak.. aliya drp umur 2 bulan try bagi ebm thru botol.. reject habis-habisan,, siap melalak melolong lagi..
    la ni pun dia memang tak mesra-puting-getah.. kalo air suam, dia minum...

    satu lagi mungkin sbb dia start rasa more warm/attach bila direct kot.. hahah.. cling kat ummi lagi best dari botol..!

    ReplyDelete
  18. kakyong bib

    aliya sbb ibu dia depan mata..mana best puting botol tuh...

    alysha ni taktau la apa pasal..angin xde ribut xde...rejek langsung

    tapi at least dia rejek botol je
    daripada dia rejek breastmilk terus...lagi haru

    ReplyDelete
  19. Budak bf ni memang banyak peel skit...samalah macam danish 2 bulan tau taknak ebm, fresh tak fresh sama jer dia taknak,masa tu fikir mayb dah sampaimasa untuk susu formula...tak sanggup biarkan dia tak susu siang2, mak pun cakap bila tak susu banyak ragam...skit2 nak nangis...skrang dah ok walalupun tak banyak 4oz sekali minum tapi at least minum...kan

    ReplyDelete
  20. koci...

    tulah..
    akak memula duk berkeras xnak mix fm..tapi ape kekdahnya smp dia x minum..nnti nk try la pediasure tu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages