Monday, April 13, 2009

Musim demam...silih berganti


Dugaan datang lagi...musim demam kembali! Minggu lepas, mulai dari hari Ahad, si Adam demam selama 6 hari...demam+muntah+pening....hari Sabtu dah cergas macam biasa...dah boleh pegi sekolah ganti(cuti raya)...alhamdulillah...

Tapinya, by the time amik diorang balik sekolah hari Sabtu tu...nampak si Haiqal dah muka pucat bibir merah...bila dia masuk je keta terus tanya, 'Abang demam ke?'...dia jawab 'A'ah...abang demam...badan abang rasa panas...kepala abang pening'....aduhhhaiii...dah berjangkit ke Haiqal la pulak demamnya...so, off we go to the clinic again..jumpa doc Zahlia again...hemm...doc sendiri pun tak sihat..memang musim demam katanya...

Today, dia still demam...dan ah mula batuk..that's what I'm worried about...Haiqal nih kalau dah demam sangatlah prone untuk kene asthma attack pulak..nasib baik doc dah siap-siap bekalkan ubat asthma & batuk sebab dah tahu history dia yang selalu sangat kene asthma...Ummi harap cepat-cepatlah Haiqal sembuh dan lepas ni dah tak berjangkit pada Kakak & adik Alysha pulak :(

4 comments:

  1. salam Hez..
    selalunyer dalam satu family, bila sorg anak demam, mesti berjangkit ke yg lain.. cuaca pun tak menentu skrg ni, pagi panas, tengahari & petang hujan... kdg2 hujan panas..

    ReplyDelete
  2. tulah...dahla demam jenis viral fever..mudah sangatla berjangkit..diorang tido ebrdua..lagi la cepat jangkitannya

    ReplyDelete
  3. Semoga anak2 K.Ina cepat sembuh....Syaura pulak selsema...weekend lepas jangkit pulak kat saya...mm...jangan jangkit kat adik sudahla..adik susah makan ubat pasalnya..:(

    ReplyDelete
  4. Umi Sufira

    tulah kan..memang musim sekarang nih...harap2 full stop kat sini jelah...jgnla jangkit kat adik alysha lak...dah moga cepat sembuh jugak ya utk Umi Sufira sekeluarga

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages