Wednesday, April 8, 2009

Kereta baru?

Jangan terttipu dengan tajuk di atas dan gambar di bawah....sesungguhnya, ia hanyalah gimik semata-mata....kuang3x



Last week Ayah bgtau our former babysitter cum our neighbour baru beli kete di atas nih.....memang dulu Ayah minat sangattttttttt dengan Peugeot 308 nih....cantekkkkkkkkkk tapi tak banyak boleh dilihat on the road....perghhh...bergaya la Acik Liza dgn Peugeot baru dia....kelisa kesayangan yang selalu duk bawak Adam temankan dia ke pasar dulu dah diletgo...alhamdulillah...merasa jugak Acik Liza bawak kete mewah...dulu ingat lagi Ummi dia berkenan ngan kete Toyota Yaris....

Ummi pon dah lamaaaa sangat teringin nak tukar kete...yelah..kete Ummi ni dah masuk 10 tahun this year...dah leh dapat rebate RM5,000 yang kerajaan announce haritu....Ayah pon dah 3-4 kali teruja nak tukar, dah hampir-hampir nak bagi duit booking dah...tapi Ummi cakap nanti dulu....sebab selagi umah kitaorang kat SP tu belum terjual, selagi tulah Ummi tak kasi Ayah beli...Ummi taknak Ayah yela,Ayah yg nak membayar bulan-bulan kan terjerat dengan banyak sangat komitmen....baik tak Ummi ....umah tuh pun monthly installment dah RM1,300++.......now, adik Ayah stay kat situ since Dec last year...Ayah suruh tolong duduk situ jaga rumah je sebab dah jadi 'port' mat gian lepak situ..kitaorg jumpa sisa lilin+mancis bersepah...takut gak karang terbakar umah time diorg tengah gian ngan bende tuh camne kan?....adik Ayah mmg berkenan umah tu...sbb tanah besar sangat...Ummi yg pilih lot tuh....end lot tapi tanah mcm corner lot....single-storey semi-D....tapi adik Ayah nak tunggu umah dia kat Penang terjual dulu baru dia nak beli umah tu....adeila....entah bila la nak selesai bende nih...Ummi suruh Ayah open iklan untuk public Ayah taknak sbb adik Ayah dah berkenan...tapi tulah...sampai bila....kalau tak...boleh dah rembat kete-kete kat bawah nih.....





6 comments:

  1. kak ina,
    best kan kalu dapat keta yg di idamkan tu...
    tp tu sume x mustahil akan jd kenyataan...
    so kak ina nk tau pasal jutawan tu kan? sms kat lyn eh no tepon..

    this is mine : 0126639555

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. tak faham pasal komen yang pertama tu.

    semoga ALLAH murah rezeki kak ina sekeluarga..amin.

    ;)

    ReplyDelete
  4. lyn,
    best kan...okey akak sms nih

    ReplyDelete
  5. my husband berkenan kat foto last tu.. dari awal kahwin until now, dok berangan2 tak sudah.. i suka yg 2nd last tu.. i rasa comfortable utk kami yg family besor ni...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages