Wednesday, April 22, 2009

The weekend







Last weekend all of us balik KL...cuma yg x bestnya Ayah kene keje both on Saturday & Sunday...hemmm...so,siang hari duduk rumah jelah kami anak-beranak sambil amik kesempatan umah yang dijengah beberapa kali je dalam sebulan....budak2 tu yg paling best termasuk Alysha sbb Ayah baru pasang awning kat porch depan umah...so,diorang boleh main sesuka hati tak kira wktu panas atau hujan sebab awning memang dah cover keseluruhan porch....




tapi once Ayah balik...tak lekat umah la jawabnya....ke Tesco Semenyih baru(best sbb x ramai orang cam Tesco Saujana)...ke Alamanda...Ayah beli few books/novels for him & the kids...then memula plan nak g makan seafood kat Bagan Lalang...tapi since Ayah kepenatan bekerja...kami pegi ke tempat usual kami je i.e. Malee Tomyam tak jauh dari Masjid Jamek Kajang...puas hati makan kali ni sbb budak2 makan licin...selalunya payah benar nak habis especially si Haiqal...banyak betul alasannya...kali ni,semua licin....menu yg kami order: Siakap 3 rasa, Sup ekor, Sotong masak petai, Kangkung goreng belacan, Kailan ikan masin,Puyuh goreng, Telur dadar....Ummi memang sukaaa sangat puyuh goreng kat situ compared to another kedai makan yg Ayah suka kat Beranang...






lps early dinner, terus g solat maghrib kat masjid Jamek...Ummi ajak Siti(maid) solat serentak,takyah gilir-gilir tapi dia tak konfiden nak tinggalkan Alysha..Ummi cakap takpe sbb Ummi dah biasa buat camtuh...kebetulan pulak time Ummi nak solat tu,kat sebelah Ummi ada sorang budak pompuan(dalam umo 3 thn) yg sangat comelll duduk tepi nenek dia yang solat...so, Ummi dudukkan Alysha kat tepi budak comel tuh sambil cakap kat Alysha 'Ummi nak solat...Alysha main dengan kakak ni ye...'...Alysha pon dah mula senyum2 dgn budak tu...so,dapatla Ummi,kakak & kak Siti solat serentak dengan aman...cuma time Ummi dah nak habis solat je Alysha berdiri sambil pegang telekung Ummi....hemmm...janji dia x nangis






Hari Ahad tu Hari Keputeraan Sultan Perak..so, Ummi & budak2 dapat cuti tambahan hari Isnin...so, hari Isnin baru bertolak balik...sebelum balik,Ummi dah siap-siap gorengkan bihun sebungkus untuk bekfes...then, kami bertolak dari Semenyih pukul 10.15am...singgah pejabat pos semenyih jap sbb Ummi nak poskan CD untuk kastemer Ummi...pastu dalam perjalanan tuh Ayah suggest kami berenti kat Lata Kinjang untuk mandi-manda...yup..Ayah amat suka mandi kat air terjun compared to mandi kat swimming pool sbb airnya lebih bersih,sejuk dan fresh...lps mandi terus bertolak balik ke Seri Iskandar...sampai je umah, Ayah terus teridur keletihan(mandi-manda air terjun la)






sayang betul sbb Ummi tak bawak kamera...kalo tak,boleh amik pics keindahan air terjun yang nyamannnnnnnnnnnnn tu

6 comments:

  1. bestnya.. dah lama tak pegi mandi manda.. air terjun yang best ituu..

    ReplyDelete
  2. nadnye

    mmg best mandi kat situ...air sejukkkk gilosss padahal wktu tuh tengah hari buta

    ReplyDelete
  3. bagus alysha duk diam bila ummi dia solat..
    ;)

    mesti seronok kan..akak dapat melepas rindu dengan rumah semenyih..

    ReplyDelete
  4. lin

    dia duk diam sbb ada budak ppuan kecik tu kot...tapi kalo kat umah pon sokmo dia mengikut..pantang dibentang sejadah,dia dulu yg menerpa

    ReplyDelete
  5. salam

    i dah lama tak g Lata Kinjang.. ade kot 6-7 tahun.. sejuk gila air sana.. best la sbb ade satu tempat yg mcm kolam besor gitu.. kalo rajin panjat sampai ke atas, ade titi gantung.. leh jalan & tengok view dr atas..

    ReplyDelete
  6. kakyong

    sy duk kt bawah je..xdela gi kat atas tu...tp kat bawah pon pny la sejuk airnya

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages