Sunday, October 3, 2010

aNOTHER 2 DAYS

Apa yg lagi 2 hari tu???

hehe...lagi 2 hari cukuple 44 hari berpantang

tapi...xde maknanya

memang dah lama dah cam dah lps 44 hari

huhu


hari Khamis lepas Ummi drive balik Semenyih sendiri

@ 39 days

alhamdulillah

luka luar dalam dah sembuh insyaAllah

memang dah xde rasa perit tu

once in a while je baru terasa yang dalam tu


memula cam tertanya2 gak..boleh ke ni..boleh ke ni

berjaya jugak nampaknya

bebudak pun xde le melasak sgt dlm keta

masuk keta je dorang pasang citer DVD yg dorang nk tgk

layanzzz jela

si baby Firas pulak tidoooo je sepanjang perjalanan

bangun kejap pun untuk nyusu

Ummi pun sempat singgah RnR kejap

untuk mamam & ngepam


hari Jumaat-

pagi2 Ummi & Kakak g the Store nak cari hadiah untuk Lilik

xde y7ang menarik
so, decide ke Tesco pulak
dapatle baby gift set Disney
singgah SR dgn Kakak
Ummi mamam Black Pepper Grilled Chic
Kakak nak kek jek
so amik Choc Indulgence & Black Forest Cheese
yummy!!!


pegi hosp. Kajang

visit Lilik (our former temp maid tershenta..sob sob)
bersalin anak sulung dia
baby girl 2.8 kg
comei...putih cam hubby dia


sedey lak tgk wad kelas 3 kat hosp Kajang
bersesak2
satu bilik wad kecik tu sesak dgn 30 buah katil
isk..Ummi xleh bygkan kalo Ummi kene duk wad camtuh
nape le x upgrade lagik hosp Kajang tu
cam hosp Sg Petani..memang kelassss
cam hosp private pun ada


lps visit Lilik, kami pekena sate Kajang hj Samuri kat Bangi Sek 1

punyala selow servis dia
dahtu..rasa sate pun dah x sesedap dulu
pas makan, Ayah tanya nak g mana lak
Kakak insist nak g Alamanda sbb nak g MPH
so g Alamanda lak
borong novel anak2 kat MPH
Ayah lak beli wedding gift utk opismet Ayah kat Parkson
Ayah belanja bebudak mkn aiskrim McD
pastu balik umah
Sabtu
pepagi, Ummi,Ayah n Alysha kuar nak g amik myKid Firas
kat JPN Kajang
tutup le pulak
so terus g bekfes kat kedai makan kak izan@power rangers/lot10 kat bangi
pas mamam Ummi ajak Ayah g Jusco sebab ada Jusco Privilege sale
so g ke Jusco Balakong
memula g bhg brg elektrik
menariknyaaa
tambah2 bila tgk fridge yang bagak2 tuh
perghhh
pastu g kids dept
Ummi beli few baju baby Firas
Alysha x behaved
duk merap Ayah nak itu..nak ini
pastu g outlet World of Cartoon rembat baju Firas lagik
baju Alysha x menarik
then nak cari wallet untuk Ayah
hadiah besday tertunggak dari Julai aritu
kebetulan Ummi dapat rezeki lebeyyy bulan ni
syukurrr...kes refund dari bank xxxxx aritu dah settle
so Ummi hadiahkan Ayah wallet since wallet Ayah dah lunyai pun
Ummi suruh Ayah pilih sendiri mana berkenan
dapatle yang dihajati
pastu balik umah n masak lunch
Sambal siakap, Hati goreng berempah
malam,
Ayah g wedding opismet kat Dewan felda merak kayangan kt Ampang
Ummi malas nak pegi sebab Ayah reply nama untuk sorang jek
sebab Ayah ingat kami semua tak balik weekend nih
lepas Maghrib Ummi & Haiqal ke Tesco Saujana Impian
hajat Ummi nak cari kain pasang kat Nagoya
tapi x menarik hati la pulak
instead, Ummi rembat baju kurung ready made 2 pasang
murah2 jek
buat baju basahan ke opis jek
Ayah balik umah jam 11 lebey
layan DVD ngan Ayah & Haiqal
citer paranormal
huhu
malam tuh semalaman Ummi tak tido
sebabnya si Firas asek meragam
sebab hidung dia cam selsema
berbunyi2 tapi x nampak lak ingus dia
cuma berbunyi2 kat hidung
arinih balik ke Perak semula
tapi Ayah yang drive kan
paler Ummi pening yang amat
si Firas lak tak tido sepanjang perjalanan
asek menikmati pemandangan sekeliling
sambil mulut berbunyi2 'berbual'
sekarang ni dia asek tido jek
Ummi yang belum2 leh tido
selagi 'askar2' lagi 4 orang tu belum tido
huhu
mata dah berat amatsssss nih

7 comments:

  1. alhamdulillah, mujur kak ina cepat recover

    ReplyDelete
  2. seronoknya kak ina dah boleh buat mcm2...:):) mesti tak boring dlm pantang ada byk aktiviti....

    ReplyDelete
  3. aida...

    alhamdulillah..dah rasa back to normal..thanks

    mieja...

    camne nak boring...tak rasa cam pantang pun...huhu...isk...jgn ikut stail akak ni tau

    ReplyDelete
  4. penuhnya xtvt anak beranak.. mcm x berenti bejalan ....

    ReplyDelete
  5. bib...

    hubby lepas dendam sbb dia x balik weekend sblm tu..huhu

    ReplyDelete
  6. Amboi kak..kuat tu akak berjalan sana sini dengan Firas. Tak meragam pulak dia.
    Apa pun, alhamdulillah...dah kembali sihat ..dah nak masuk keje balik kan..hehe

    ReplyDelete
  7. yus...

    haha..kami mmg kuat berjalan...tak lekat umah..ni pun sib baik PJJ..kalo weekend tu manjang brjalan je kejenya

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages