Wednesday, October 20, 2010

Risaunya dah nak naik keje Isnin depan

Kejap sangat masa berlalu...memula lepas bersalin dulu terasa lambat amat masa sebab dalam kepala duk pikir, 'bilalah luka czer dalam perut ni nak baik?cecepat la sembuh'....sebab luka czer tu banyak membataskan pergerakan Ummi...sebab tu duk menghitung hari nak cepat sembuh...dalam kepala memang takde lansgung terpikir nak kuruskan badan balik..yang paling utama adalah nak luka segera sembuh
.
Bila luka dah sembuh, badan pun dah kuat, dah berurut bagai...dah selesai 44 hari berpantang...kalo orang lain yang bersalin normal dah merdeka lepas 44 hari...Ummi lak terkial2 baru berani nak berbengkung ketat n kejap kat perut...tapi biasanya berjaya buat malam jelah sebab siang hari asek ke sana sini..ada aje hal nak diselesaikan..payahla pulak nak pakai bengkung tali tu siang2...kalo rajin dan duk umah jek, Ummi pakai bengkung zap on tu..huhu
.
Minggu depan dah kene report duty masuk keje semula...adehhh...sungguh serabut kepala memikirkannya...bukan pikir pasal keje (sebab Ummi masuk keje balik timing memang cantik sebab student dah sampai towards end of semester, pehtu final exam dan coootiiii..huhu)
.
pikir pasal baby Firas Zahin ke?
.
bukan sebab baby Firas yang dah pandai senyum senget2 nih
.
sebab bibik???hem...bab nih memang ada memeningkan kepala gak tapi later entry lain baru Ummi citer
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi sebab budak comeiiii nih haaaaaaaaaaa

just imagine le, sepanjang lebey 60 hari Ummi kat umah, dia dah jadi umpama BAYANG-BAYANG Ummi..takleh berenggang langsung...pantang nampak Ummi pakai tudung je dia pun kelam-kabut cari kasut dia...walhal kekadang Ummi nak kuar siram pokok je...pagi-pagi dia dah request 'NAK NASI LEMAK DENGAN TELUR DENGAN CILI'...haha...dah jadi menu harian dia tiap-tiap hari nak nasi lemak...kekadang lak tetiba je ajak 'UMMI>>>JOM PEGI BELI VITAGEN KAT KEDAI RAHMAT'...huhu...kalo tak diturut kata dia...menangis x hengat la jawabnya
.
sekarang ni Ummi duk hint2 kat dia bagitau minggu depan Ummi nak kene keje..masuk ofis balik...Alysha kene duduk kat umah dengan bibik dan baby...
nak tau apa dia jawab???
.
'ALA...ALYSHA NAK IKUT UMMI PEGI OFIS..ALYSHA PUN NAK BUAT KEJE JUGAKKK'
.
adeiiilaaaa...haru biru sungguh..apa lagi alasan yang boleh Ummi kasik nih....isk...

17 comments:

  1. hehe..dia dh sronok duk umah dgn mama dia

    ReplyDelete
  2. hehe..mula2 jer tu kak, akak ler yang kena kuat tgk dia merengek tak lepaskan akak ke tempat keje nanti...

    Good Luck ye!

    ReplyDelete
  3. hehehe.. pandai dia nk attention ummi dia... :D. Jenuh jugak tuh nk konfrontasi ngan dia...

    ReplyDelete
  4. hehehe... alysha nak ikut ummi g kerja ya... bijak bijak... ;)

    ReplyDelete
  5. alysha dah cerdik, banyak akal. hehehe, insya Allah kena berdikari sebab dah besar

    ReplyDelete
  6. shima..tula psl..ntah2 dia pikir mmg ummi dia dh tak keje kuts

    ReplyDelete
  7. yus..

    tula..kompem meraung le nnti tu..huhu

    ReplyDelete
  8. puterihannan..

    tulah..nak ngekor mana ummi dia pegi

    ReplyDelete
  9. kakyong..

    tula pasal..dah besar..takleh nak kelentong dia dah

    ReplyDelete
  10. aida..

    nak tak nak kene tempuh jugak..moga akak kuat..huhu

    ReplyDelete
  11. awal2 nak p keja tu mesti susah kan..lagipun Alysha kecik lagi, xpaham sgt pun....tak paham pun ummi cuti 60 hari je...kalau 90 hari, xtau la kan..heheh

    ReplyDelete
  12. ehehe...biar alysha la ganti ummi gi keje :D

    ReplyDelete
  13. Dayah...

    dia mesti ingat Ummi dia dah x keje sbb hari2 ada kat umah je 24-7

    ReplyDelete
  14. anak2 gitu ler.. bila uminya dah lama di rumah, mula laaa tak mo kasi kuar bekerja...

    apapun, selamat kembali bekerja dengan jayanya.... harap2 mood bekerja dapat kembali on time

    ReplyDelete
  15. tak yah bg alasan ape2 dah.. kang kite lak pening... hadapi jek ari isnin ni macam biase

    ReplyDelete
  16. sweet.


    tulah pasal...hemmm..nak wat camne kan

    Yan...
    aah...terpaksa buat hati kering jela...
    *hati kering tapi berhujan di mata le gamaknya*

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages