Saturday, October 23, 2010

'Spring Clean' day


tinggal lagi sehari sebelum Ummi memulakan tugas di ofis semula
Ayah pulak tak balik ke sini sebab kene outstation ke Johor & Swak
tiba-tiba barulah teringat nak buat itu,nak buat ini
.
mula-mula pegi ke TF Bt Gajah
hajat nak cari baby bath tub dan jugak tong beras
Firas dah 2 bulan harini tapi bath tub dia blom terbeli2
besen yang digunakan untuk mandikan dia dah kecik
eh!!! bukan besen tu yang mengecik
tapi Firas yang makin membesar..haha

bath tub Alysha dulu pulak dah retak
tapi tak best pulak yang kat TF tu
tong beras pun x berkenan
tapi habis gak RM100 walhal tak masuk list barang nak dibeli pun
isk..tu yang malas nak kuar umah
asal kuar je mesti habis duit
.

pastu g lunch kat Marrybrown
best le budak2 tu main kat playland kat situ
sampai umah jam 1.40pm
tengok2 dah ada van York tengah servis aircond
hehe...ini 'spring clean' yang pertama
sejak beli aircond nih tak penah diservis
lama gak diorang buat keje
dekat sejam gak
lepas settle, dah ON aircond
hemm..nyamannn segar jek rasa
.

petang pulak g buat 'spring clean' yang kedua
hehe...cuci & vacuum keta
pun hantar g kedai
malas pulak rasanya nak buat sendiri
sebab takde vacuum cleaner
memang hajat dihati nak vacuum habuk2 keta tu
sebelum masuk keje
.

dah selesai 2 kerja2 pembersihan
walaupun hakikatnya bukan Ummi yang buat
hehe...Ummi keletihan drive sana-sini
nak rehat laks
.
malam pun si Kakak yang buatkan nasi goreng special
rehat lagik Ummi
dah besar anak dara Ummi
alhamdulillah....

2 comments:

  1. tere anak akak pandai masak! Alhamdulillah ringan tulang

    ReplyDelete
  2. aida...

    jgn tak tahu..anak bujang akak yang 2 orang lagi tu pun pandai masak nasi goreng tau...tapi nasi goreng simple je la

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages