Saturday, October 23, 2010

Genap 2 bulan

Hari ni genap usia baby Firas Zahin 2 bulan
alhamdulillah...makin sihat anak Ummi
seakrang suka 'sembang' ngan Ummi
sampai muncung2 mulut dier
pastu sengih2 nampak gusi comelll
patutnya kene jab 2 bulan hari ni
tapi since Ayah suruh tunggu Ayah balik next weekend
pegi jab ngan Ayah
so, delay la sket seminggu
tak sabar nak tau berapa berat Firas seakrang
sebab dah lenguh tangan Ummi
duk 'membantal'kan kepala dier malam2
bila menyusu
huhu
so,
jom la layan picas Firas
yang diambil lepas mandi petang tadi
hepi sangat dier pas mandi

tenung apa tu dik?

yayyyyy...


funny face...isk..bila la pulak kene gigit ngan nyamuk kt dahi tu...



dah siap didandan...bersama Kakak yang sangat suka jaga adik

















napping time pas mandi...jangan kaco saya ye..








9 comments:

  1. beraninya kakak firas dukung firas. masa saya belum kawin dulu, saya takut nak pegang bayi sbb takut saya terpegang kuat sangat..karang remuk pulak tulang anak orang. masa kat hospital lepas bersalin, saya amik masa 2-3 jam jugak nak pegang anak sendiri. Alhamdulillah..berjaya pegang tanpa meretakkan tulang2 zaheen. Dah pegang tak mo lepas pulak sampai cik misi cakap jgn ajar anak berdukung saja. nanti dah balik kerja, payah..!!

    ReplyDelete
  2. kejap je dah 2 bulan. Dah nak naik keje pun umminya

    ReplyDelete
  3. CN2S...

    sama sebijik cam akak..dpt anak sulung dulu mmg takoottt...sumer mak buat...baby mak mandikan sampai err...umo 5 bulan..huhu...teruk betul la
    akak memang tak konfiden jaga baby time tuh

    aida..

    masa memang cepat berlalu...sedar2 nanti aida pun dah balik mesia semula...huhu...err...taknak kasi adik kat fateh ke..made in uk lak?

    ReplyDelete
  4. Pandainya kakak dukung Firas...beruntung ummi dapat anak dara yg ajin. Sweet tgk tahi lalat kat bibir kakak.

    ReplyDelete
  5. Asu..

    aah..memang dah besar anak dara akak tuh...tahi lalat ye?ikut sape eh?hehe

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. sonoknya anak semakin membesar depan mata kan :D yeay jum geng zahin kita :)

    ReplyDelete
  8. Nad,

    aah mmg sonok..jom2 kawankan our zahins..hihi...btw, keje ngan pet ye?

    ReplyDelete
  9. comel nye Firas...sebaya ngan Mifz la nih...tp Mifz muda by bulan la sikit..hehe dah besar Firas leh berkawan ngan Mifz nih...:)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages