Monday, October 18, 2010

Panas dan tak sihat


Sejak akhir-akhir ni, cuaca panas makin menjadi-jadi di kawasan tempat tinggal kami dan yang sewaktu dengannya...seingat Ummi, sejak lepas cuti raya dulu, meaning dah hampir sebulan hujan tak turun di sini...panasnya pulak memang menyengat ke kulit badan...ya Rabbi...memang panas...isk...ini baru panas dunia...macam manalah agaknya panas azab api neraka...na'uzubillahiminzaalik...jauhilah kami dari api nerakamu ya Allah...

bila cuaca panas begini...penyakit pun mula menyerang anak-anak Ummi satu persatu...memula sorang-sorang kene batuk, selsema dan ada yang sampai kene asma...bila dah settle semua dah sembuh...tetiba Alysha & Haiqal pulak kene demam panas dan muntah-muntah tak semena-mena serentak pulak tu...huhu...ulang-alik ke klinik dan alhamdulillah, sembuh dalam masa 2-3 hari...

hari Sabtu malam pulak, tetiba Ayah dapat call dari cikgu sekolah Kakak (Kakak ada program Kem Penghayatan Islam kat sekolah dia 3 hari 2 malam) mengatakan Kakak demam dan diminta ambil dia pulang...terus kami berkejar ke sekolah amik Kakak pulak...si Kakak ni memang dah well-known la..dari kecik kalo demam je kompem akan muntah-muntah sekali dan manjanya terlebey2 amattt...syukur alhamdulillah...dia pun dah sembuh lepas demam 2 hari


sekarang ni Ummi pulak rasa sakit2 badan cam nak demam...huwaaa...tekak pun perit semacam jek...

dahtu...minggu ni merupakan minggu terakhir Ummi bersenang lenang kat umah...minggu depan dah masuk keje...OH TIDAKKK!!!!!......taknak masuk keje boley????huhu


10 comments:

  1. hehe..dah lama cuti mmg malas gi keje, kan? takpe2 nnt mood bekerja mesti dtg balik. moga kak ina sihat2 aje :)

    ReplyDelete
  2. nadiah...

    aah la dear..malas sgt...pastu cam x harap je nak tinggal baby firas kat bibik

    ReplyDelete
  3. sambung cuti kak ....

    kalo masuk keje dah payah nak cuti balik ...huhuhu

    ReplyDelete
  4. aisehh tak hujan ke kat sana sejak raya...? bila fikir2 balik, kawasan wangsa maju, setapak, gombak ada gak hujan walaupun tak heavy

    ReplyDelete
  5. dugaan allah sungguh..semoga akak cepat sembuh....aminnn

    ReplyDelete
  6. Nieza...
    i wish dear...cuti tahunan kampeni akak nih ciput amats...tak berbaloi pun nak amik huwaaa

    ReplyDelete
  7. sweet...

    sini tak ujan2 since pas raya aritu..panassss amatsss

    ReplyDelete
  8. memang panas hez..
    sian u, kurang rehat dgn anak2 demam... apa nak buat, kena tempuh jugak kan.. & selamat memulakan tugas..

    ReplyDelete
  9. kakyong

    tula pasal..panasss sgt skrg nih

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages