Monday, October 25, 2010

Dah masuk keje dengan hati yang berat

BERATnya hati nak pegi keje pagi tadi
sedey amats
walhal, jarak ofis ngan umah hanya sepelaung nun
(tapi kalo laung sampai tercabut anak tekak pun kompem x dengar)
si Alysha dah meraung2 nak ikut Ummi g ofis
puas Ummi pujuk
baru senyap
itu pun, dah kene bawak g beli nasi lemak bungkus 1 round

wendu nak ulit2 gomol2 Firas
wendu nak sakat2 kakak Alysha
wendu nak bermalas-malasan atas katil empuk umah ngan anak2
huwaaaaa

satu hal lagi
bibik sekarang dah x macam dulu
apa yang dipesan banyak yang x diikuti macam dulu
now, masuk telinga kanan, kuar telinga kiri
grrrrrrrrrrr

dah naik lemaks amat
memang hati Ummi membara je
selama stay at home 60 days ni dengan kerenah bibik
tapi banyak yang Ummi pendamkan aje
yela kan..kalo dia takde
sape yang susah..Ummi jugakkkk

malam tadi Ummi dah slow talk dengan dia
sebab harini nak masuk keje
Ummi dah pesan kat dia few things
yang memudahkan tugasan dia menjaga baby
sebab Ummi taknak dia duk asyik dengan keje lain
dan biarkan baby menangis unattended lama2
even baju pun Ummi tak kasi dia basuh
biar Ummi balik keje petang dan Ummi sendiri akan basuhkan guna WM
rasanya dah cukup la Ummi cuba nak ringankan keje dia
masak pun dia tak payah pikirkan
sebab Ummi yang masak
baju pun Ummi yang basuh & sidai

susah sangat ke nak duk umah je jaga baby & Alysha?
tengahari tadi Ummi balik hantar EBM
dan sedey sangat bila tengok baby Firas
dah selsema dan berhingus
grrrrrrrrrrr
padahal time Ummi tinggalkan pagi tadi
memang duk sihat walafiat elok jek
Ummi memang suspect dia lambat attend Firas
bila baby menangis
sebab waktu Ummi ada kat umah pun
Ummi notice banyak kali dia buat camtuh

Ummi dah inform Ayah
Ayah pun dah panas hati gak bab nih
(actually banyakkkk lagi bab lain yang x termampu nak diceritakan kat sini)
Ayah suruh terminate dia n hantar dia balik je ASAP
dan suruh jiran je babysit Alysha & Firas
no...no..no...!
tak mungkin Ummi boleh survive kat sini
dengan 5 children without a maid
dan Ayah pulak hanya akan balik on weekends
tu pun kekadang bila outstation Ayah takleh balik pun during weekend

well then,
ada sesape yang ada contact no. any maid agency yang reliable?
yang boleh supply good housemaid dengan harga yang reasonable???
pls feel free to comment ye...

4 comments:

  1. hez,
    simpati dgn situasi u...
    memang patut u cari helper baru..
    i nak tolong pun tak reti.. sbb i pun tak penah ade helper..

    ReplyDelete
  2. kak, x-opismate mmg agen maid, even pengarah kami amik maid dgn dia... tp hp sy tertingai kat malaysia, nnt saya balik awal november sy bg akak no nyer yer, kot2 dpt membantu akak...

    ReplyDelete
  3. bib...

    thanks for ur concern dear..ur support pun dah cukup

    ReplyDelete
  4. lia...

    thanks a lot..i really need it...nov dah x lama...akak tunggu ye

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages