Tuesday, October 5, 2010

Bila musim sakit menyerang

Ummi perasan..tiap kali balik KL, kompem ada yang akan jatuh sakit...kali ni, memula Alysha dah start berhingus tak semena-mena...pastu baby Firas lak kene selsema tapi bunyi kat dalam hidung je tapi kat luar x nampak...pastu Alysha mula batuk berkahak...Firas mula batuk2 kecil..Haiqal pun mula batuk
pagi semalam bawak Alysha g Poliklinik Azhar amik ubat batuk,selsema...thari tu tengok condition dia makin teruk..makan xnak..batuk je muntah...terus g klinik yang sama lagi dan bawak baby sekali nak amik ubat dia gak...sekali, Alysha terus kene neb sebab dah ada wheezing..ini kali ke 2 dia kene neb...tapi kali ni dia behaved sangat sebab ada Ummi & Kakak dalam bilik tu duk layan dia..Kakak pun sempat snap gambar dia kene neb
hari ni, Abang Haiqal lak x g sekolah sebab sesak nafas katanya..pagi dah amik inhaler dia...lega la kejap, thari sedut inhaler lagi tapi x berkesan katanya...so g klinik Azhar lagi dan kene neb jugak..huhu...
Alysha kene neb...elok je tak meragam...
best pulak tengok picas nih sebab nampak muka Ummi dah kurang melebar..hehe....perasan sendiri jela



9 comments:

  1. semoga semuanya cepat sembuh sprt sediakala...amin

    ReplyDelete
  2. elok je kene neb
    rafiq plak mule2 je elok..pastu dia nak bukak..eheheh

    semoga kalian cepat sembuh..

    ReplyDelete
  3. hez...
    muka dah nampak slim... badan pun tak lama lagi slim lah tu.. nak bersilat dgn 5 anak... hehehe..

    semoga anak2 cepat sihat.. ni memang tgh musim.. kalo tak cukup rehat pun anak2 leh jadi tak sehat...

    ReplyDelete
  4. rose,

    1st time dulu pun cam rafiq gak..memula ok pastu soh bukak...2nd time ni duk pujuk dia dari b4 g klinik, biar dia prepared mentally..huhu

    ReplyDelete
  5. bib

    muka cengkung sebab asek x cukup tido duk jaga 2 budak kecik sorang2 malam2...eyebag pun ketara sanagt tu

    ReplyDelete
  6. bib

    muka cengkung sebab asek x cukup tido duk jaga 2 budak kecik sorang2 malam2...eyebag pun ketara sanagt tu

    ReplyDelete
  7. kak ina......kurusnya akak........
    moga allysha cepat sihat...skrg musim demam/selsema/batuk kan...

    ReplyDelete
  8. mieja..
    xdela kurus mana..badan cam biasa je,b4 preggy mmg dah montel pun..muka je tu kurus cengkung sbb mlm asek x cukup tido

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages