Monday, March 30, 2009

EARTH HOUR???

Semua orang duk bercakap pasal Earth Hour...tapi bila tengok news kat TV semalam...kat Malaysia tak ramai yg ikut..huhu...1st time..takpela kan...

Ummi memang dah diingatkan berkali-kali by the kids about this event dari pagi lagik..petang tuh siap-siap beli lilin sekotak....si Haiqal dari pas Maghrib je dah tak sabar nak tutup lampu *lol*...memula, plannya nak bawak semua ronda menikmati kegelapan Earth hour ni...tapi hujan la pulak...

Since budak-budak dah eager sangat...kami keluar la jugak tepat pukul 8.30pm....tapi semua hampa sebab hanya 1-2 rumah yang sempat kami intai dari luar sahaja yang akur pada Earth Hour ni..yang lain-lain masih bersuka-ria memasang lampu terang-benderang...aduh....semua pulang kehampaan....dah puas meronda dalam kehampaan selama 1/2 jam..kami pun balik ke rumah dan meneruskan misi Earth Hour dengan bergelap diterangi cahaya lilin sahaja....tapi budak-budak tak betah duduk saja without doing nothing...so,minta izin Ummi nak pasang TV...granted...(very minimal kan)

budak tecit 1st time minum susu kotak coklatdlm kesamaran


Alysha pelik nengok lilin

Our candle that help us to accomplish our mission


yeah...mission accomplished

6 comments:

  1. Kak Ina--> Kat kampung Mimi, i mean area rumah mak mimi nih, ramai yang matikan lampu..hikhik..bangga jugaklah depa ada tahap kesedaran yang tinggi jugak...maybe lepas nih kena buat promosi lebih hebat lagi baru ramai yang aware kot;)

    ReplyDelete
  2. Kat area rumah kami plak.. ramai jugak yang tutup lampu.. tapi yang bukak tu punya la banyak lampu dia bukak..

    ReplyDelete
  3. umi sufira,

    bagusnya...sini takpun...isk

    ReplyDelete
  4. nadnye....

    cenggitu la pulak ye?hemm maybe kempen earth hour tuh kurang berkesan...kita dah la first timer kan

    ReplyDelete
  5. salam Hez..

    in my area.. ok la.. lampu neon jalan ON.. lampu garaj/laman rumah ON.. tapi dlm rumah GELAP.. hihihh.. tp tu yang lorong yg i nampak ler...

    ReplyDelete
  6. kakyong

    kat sinun kesedarannya tinggi jugakla..kat sini x best..cam xde pape jek

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages