Monday, March 16, 2009

Skool holiday

Sunyinya rasa di hati...Syafiqah...Haiqal...Adam...semua ada kat Semenyih...uwaaaa...rindunya kat diorang...Ayah yg insist suruh tinggal diorang kat sana...sebab Ayah nak tengok study diorang...taknak diorang habiskan seminggu skool holiday ni dengan bermain sesuka hati kalau stay dengan Ummi kat sini... Ummi nih kan sangat bertimbang rasa orangnya

Tapi kerinduan kat hati Ummi nih membuak-buak...macam ni la bila dah bergelar seorang ummi/ibu/mak/mama/mummy/mom/amma etc.....naluri keibuan amatla tinggi...anak berjauhan sekejap pon dah tak tentu arah...by right, Ummi patut rasa tenang sekejap dari hiruk-pikuk budak bertiga yang suka bergaduh sesam sendiri tu..tapi hilang mood Ummi nak buat apa-apa pun kat rumah...Alysha pon macam terasa kehilangan diorang...asek nak menempek kat Ummi jek...isk...*sob*

10 comments:

  1. Kak Ina
    tu la kan..bila anak2 ada, rasa kelam kelibut, huru hara, tapi bila tadak.kita ingat leh rilex tapi sunyi je sebenarnya..tambah kak ina anak ramai ni.. mesti lagi terasa kan..
    seminggu je kak..sabar ye.. :)

    ReplyDelete
  2. kak ina, kalau diorg kat sana, time babah nyer kerja..siapa jaga diorg kak? baguslah sesekali biar diorg khusyuk mentelaah...hihiiii sekali abah dia bwk gi jenjalan.. ;P

    ReplyDelete
  3. Dayah,

    tulah kan..bila ada rasa bingit rumah tu...bila takde sunyi yg amat la pulak..nak makan pun tak lalu nak makan sorang-sorang huhu

    ReplyDelete
  4. aja,

    diorang duk umah sendiri
    tapi jiran sebelah2 umah mmg ada-sorang hsewife,sorang cikgu
    bbsitter lama depan umah pon duk ulang-alik jenguk diorg sambil antar lauk/kuih etc...
    diorang lak semalam je berbelas kali duk call akak nak update itu ini, nak tanya itu ini...melambung la bil tepon ayah dia bulan nih huhu

    ReplyDelete
  5. Nieza...
    dah dia xde geng..akak le payah..xleh berenggang langsung..nak g dapur pun dia tak kasi

    ReplyDelete
  6. Ooo..tinggal semenyih yea diaorang...ialah hubby kak ina bg peluang kak ina 'berehat' sebentar..wlupun sebenarnyer mmg x nak berpisah pun dgn diaorang kan..kak...

    ReplyDelete
  7. lin..

    a'ah hubby soh tinggal kat sana..mmg tiap-tiap kali cuti sekolah camtu..dia pun rindu gak ngan budak2 tu...malam tadi siap bwk diorg tgk wayang citer "DRAGONBALL" lagik..akak jelah duk bosan kat sini sorang2

    ReplyDelete
  8. kak ina...

    si iQa lak dak kena seru dengan my mom... suh balik kg
    huhu time cuti skolah memang sunyi umah, kan??

    *bila dorg ada,mama pening. bila takde,mama runsing lak lalalala

    ReplyDelete
  9. ena...

    yeke?
    time cenggini la diorg nk bermesra2an dgn atok nenek kt kg kan
    kihkih...kasi can mama ulit aQim puas2...tak lama lagi nak ulit baby baru pulak

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages