Masak-masak
Pic-pic ni dah lama..tapi amatla kekurangan masa nak memblog...ditambah lak last few weeks server asek weng je...apa-apa pun...sila la jamu mata ye...
Puding resepi my SIL- Puding krimer
blur la pulak gambarnya
Sambal sotong+petai
What do you call this?
Ada yg panggil remis, ada yg panggil lala
Dulu waktu 10 tahun tinggal kat KL/Selangor...amatla jarang nak bersua muka dengan jenis kerangan ini...tup-tup bila pindah ke Perak ni...asal pegi pasar malam seri manjung je mesti ada orang jual lala/remis ni...murah banget pulak tu...sekilo(sebanyak dalam pic di atas) cuma RM2... :)
hmmmm cedapnya siput tuh... kat penang lau musim mak lin g cari penuh satu baldi besar... wat tomis cam sup tu je... ratah je sedapppppppppppp...nyum nyum...
ReplyDeletewahhh...cari sendiri ye?bestnya...frsh gitu
ReplyDeletepuding tu cam sedap jer.. haha, almaklum lah daku ni memang hantu puding..
ReplyDeletekakyong,
ReplyDeleteye ke hantu puding?
bebila leh sy share resepi kat sini