Thursday, March 5, 2009

Mari solat

Alysha sangat suka bermain dengan remote control dah 3 kali beli remote tv baru,dikerjakan dek alysha...dan juga suis stand fan...memang kene off dan cabut dari soket bila tak diguna..very dangerous..

Nih tgh khusyuk tekan button stand fan...Alysha:apsal tak pusing pon kipas nih?

Alysha:Cuba lagi..dan lagi..dan lagi..isk..tak boleh gak

Alysha:dah masuk waktu Maghrib la Ummi...mana telekung Alysha?
:Ummi lom belikan telekung Alysha???
:Alysha pakai Ummi pny head band ni jelah ye...rambut Alysha pun seciput jek


Alysha: Amacam Ummi...okey tak?


Alysha: Abang & abangcik dah gi surau ye?takpelah..Alysha solat sorang-sorang jelah dulu ye Ummi asek sibuk amik pic je...


Sejak anak ummi dah makin besar ni...pantang dibentang sejadah, dia dulu berkejar nak sujud...
lagi satu, umah kitaorang betul-betul depan surau..jadi memang laungan azan sangatlah jelas kedengaran tiap kali masuk waktu solat...tiap kali bilal baru duk adjust microphone nak laungkan azan, Alysha dah alert..dia akan cakap 'hah...hah'...then, otomatik both tangan akan tekup ke telinga lagak orang tgh azan....then dia cakap 'Allaaaaaaaaabal'...

10 comments:

  1. pandainyer alisya ni..da bleh jalan dahkan kak ina

    ReplyDelete
  2. Nina...
    dah mula berlari dah pun hikhik

    ReplyDelete
  3. Tulah Kak Ina risau sgt alysha tak berjalan la ni dia dulu yang kejar sejadah yek?kekeke...

    ReplyDelete
  4. kekeke Mimi...now kalo g jenjalan kat shopping complex,tak mau berdukung dah..nak turun jalan merayau sendiri

    ReplyDelete
  5. sebab Haziq pun sama gitu..duk main2 plug kipas tu..tu yg bergegas gitu ktorang nak tak nak kena simpan semua stand fan dan pi beli kipas siling utk bilik dan ruang tamu..semua nyer kerna anak..kan kak..

    ReplyDelete
  6. lin...betul tu..sanggup buat apa saja utk keselamatan diorg

    ReplyDelete
  7. heheh comel nye... hmmm camne la telatah adwan leh jalan nanti ek... hehehe

    ReplyDelete
  8. Adwindaa

    hihi...nnti adwan dah leh jalan..macam2 ragam dia dapat

    ReplyDelete
  9. cutenya Alysha solat..pandai rukuk..anak saya tak pandia ruku, tapi klu disuruh sujud, laju je...

    ReplyDelete
  10. Dayah,
    hikhik...biasanya dia pun suka sujud je..tapi ntah camne arituh dia leh rukuk lak hihi...thanks for dropping by anyway

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages