Thursday, February 10, 2011

Bersiaran dari rumah

Bangun pagi ni perut memulas2
isk...asek ulang-alik ke toilet
kene diarrhoea laks
mesti makan nasi kerabu yang beli kat pasar malam last nite
memang dah rasa semacam jek

gi klinik permai
doc cakap selalu kalo ari khamis
ada patient yg akan kene diarrhoea
sebab makan mknn kat psr malam rabu
dia ckp sbb tu dia x suka beli mknn siap kat pasar malam
hadoyai doc
kalo le sy reti masak ns kerabu kaler purple tuh
kan senang
lagipun takat nak makan utk sorang
worth ke nak masak bagai
huhu

dah makan ubat doc
rehat secukupnya di rumah
tanpa gangguan sesiapa
(ni yg best bila xde maid n anak di nursery,barulah boleh berehat dlm ertikata sebenar)
alhamdulillah...sakit dah hilang

maka dapatlah dikerjakan apa yg tertunggak di rumah
baju dah siap berlipat
baju berlipat dah siap masuk dlm almari msg2
rumah dah siap sapu+mop
WM dah jalan 3 round
siap comforter,selimut sumer basuh
baju sekolah keb. n agama
dah siap iron untuk bekalan 4 hari
perghhh...berpeluh2
tapi hati puasssssssssss

12 comments:

  1. Wah! Semua dah siap ye kak ina. Sure puashati habis ni, alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. wah,sakit2 pun keje siap yer kak...heheeh

    ReplyDelete
  3. saya suka nasi kerabu. setkt ni tak pernah lagi kena cb makan makanan psr malam. perut saya dah immune kot he he

    ReplyDelete
  4. semua dah siap..tu bukan berehat namanya hik hik..tapi i believe lepas dah siap semuam kerja2 tuh, memang puas gila rasanya

    ReplyDelete
  5. mmg time tinggal sorang2 ni best sket .. ;)

    nieza kalo letih sgt, cuti dok umah .. tdoo tdoo tdo ... hahahaha. petang kul 6 baru ambik anak, baru fresh ...

    ReplyDelete
  6. yus

    alhamdulillah..baru lapang rasa dada n kepala

    ReplyDelete
  7. Ila

    bila sakit baring jek..once sakit perut dah ilang..terus datang mood rajin hikhik

    ReplyDelete
  8. ummi

    akak dah 2x kene..maybe penyediaan ns kerabu kt sini kurang hygiene..akak penah terbeli nasi kerabu yg sambal dia dah basi melekit2...grrrrrr

    ReplyDelete
  9. ida

    rehat time sakit..bila dah sembuh,terus lajuuuuu buat keje..bila dah clear,baru rasa betul2 'sembuh'

    ReplyDelete
  10. nieja

    akak memula cadangnya gitu..tapi bila duk ralit buat keje sedar2 dah kul 5pm..kene amik kakak dari sek men lak..x sempat nak beradu huhu

    ReplyDelete
  11. kak ina.. rumah da kemas ek. hehe.. minda kita la yg berehat kan. smlm nik wat operasi kapal pecah gak. sempat la melipat kain bertimbun tu. hehehe...mlm ni kalo bole mau vacuum itu rumah. nak jalan la ni pon asek dok kene bersihkan kaki je :P

    ReplyDelete
  12. hikmah tersembunyi kan kak...
    alhamdulilah...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages