Friday, February 11, 2011

Busy Friday

Masuk keje arinih,cam biasa
onkan PC, baca emel
adehh..kene masuk meeting pulak
dan meeting berlangsung sampailah kol 12.30pm
kelam-kabut balik umah
sebab takut boys 2 orang tu dah sampai dulu
while umah berkunci

sib baik dorang belum sampai
panaskan kari ayam+kentang
yang dibuat b4 tido malam tadi
then hiris bawang+cli api
masak sambal sardin laks
goreng telur dadar
done for lunch and dinner...!

boys 2 orang tu pun dah balik sekolah
mintak tolong Adam angkat kain kat ampaian
while Haiqal volunteer jemur baju yang baru dibasuh dalam WM
(volunteer ada makna:mintak 2 hengget nak beli dadih kat masjid...okeyh...no hal)

suruh dorang bersiap untuk solat Jumaat
Ummi pun mamam sesiap
dah hantar dorang ke masjid uni.
sambil berjanji nak pick them up kat mana
Ummi balik ke umah semula
ding dong ding dong
bagitau si Kakak
nak lelap mata 19 minit
hehe...siap letak alarm kat hp
takut terbabas
jenuh pulak 2 boys tu menunggu kat masjid

bila alarm bunyik
siap² n pegi ke tempat yang dijanjikan
lama menunggu tak de pulaks
Ummi pusing masuk kawasan depan masjid pulak
alahai...ada pulak dorang kat situ
rupanya miscommunication
tersilap faham pulak
then singgah kedai Mesra Petronas
dorang beli air and snacks
drop dorang kat umah
Ummi terus ke opis

tapi dalam hati terasa cam ada yang kurang
sekarang baru Ummi teringat
huwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ummi terlupa nak MENGEPAM susu
hadoyai!!!
patutla rasa cik B lain macam jek
isk...janganlah leaking
if not...sendiri mau ingat laaa




6 comments:

  1. alhamdulilah..
    lega baca entry nie...

    p/s cian cik B..
    ;))

    ReplyDelete
  2. byknyer keje nak kena wat...huhuhu...tp tk per,itulah seorang ibu

    ReplyDelete
  3. Ila

    mmg berkejar itu ini..dlm kepala lak mcm2 pk nak buat..alih2 lupa lak nak ngepam

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages