Monday, July 12, 2010

Barang-barang baby & Ummi

Last weekend Ayah tak balik Perak sebab Ayah ada function kat Genting. Makanya, teramatlah boringnya Ummi kat sini..tatau nak buat apa..tatau nak pi mana...sudahnya, asek duk godek-godek barang baby jek..hehe..best aper!

Ummi ni kan, memang dah jadi satu habit
dari preggie anak sulung dulu
sampaila preggie no 5 nih
kalo beli barang baby,
mesti Ummi akan
'buka-belek-cium-simpan'
berulangkali
sampaile baby lahir
ntahla if orang lain pe'el macam Ummi ke tak
tapi Ummi memang macam tu
tak berubah dari 12 tahun lepas
huhu

meh tengok apa yang Ummi dah prepare
setakat ni:



Sekarang ni, sumer barang baby Ummi simpan dalam storage box nih



Alatan mandi


Baju-baju yang dah siap dibasuh tapi silap lak Ummi masukkan balik dlm plastic bag Jusco tuh..tak elok lak jadinya lipatan baju tuh..abis kemek²


Towel, lampin kain, barut & bedung


Mittens, booties & socks


Ummi punya..heheh
NR, nursing pad & pati ikan haruan

20 comments:

  1. syiok betul tgk org buat preparation nak berperang kat labor room nieh.. eheheh..
    apa pon, good luck ye Ina..:)

    ReplyDelete
  2. Ealyie...

    bab berperang tuh yg takootttt..huhu...thanks for the wish...err...tak nak join sekali ke menambah umat lagi?ehehe

    ReplyDelete
  3. saya pulak yg cuak dgr akak dah nak bersalin ni...

    ReplyDelete
  4. wahida

    huhu..blom nak bersalin dik..baru 31 minggu...ada lebey kurang lagi 2 bulan lg

    ReplyDelete
  5. Kak ina,

    bestnyaaaaaaaaaaaa .. kejap jerk nak dapat boboy dah ....

    ReplyDelete
  6. niejaaa


    huhu...x lama lagi dah...tp..lom kompem2 lg nak berslain kat mana lagi nih...huhu haruuuu betul

    ReplyDelete
  7. join???
    muhahahaha..

    nanti2 la dulu.. kasik besor yg mana ade ni hah..ahahaha..:)

    ReplyDelete
  8. Ealyie,

    eheheh....takpe...muda lagi

    ReplyDelete
  9. KAK INA: seronoknya tgk kak ina dah prepare brg baby....:):) bersemangat rasanya:):)tunjuklah pam susu kak ina jugak...semangat... semangat...

    ReplyDelete
  10. Mieja

    best kan...pam susu lom sampai..maybe bulan depan *wink*

    ReplyDelete
  11. Alamak kak Ina, ni yang buat rasa cam nak pregnant pulak ni..kekeke..tambah2 bila nengok mitten, booties,bedung sagala bagai tu....ohhh...tidakkk...

    ReplyDelete
  12. Suhana,

    mmg kiut-miuttt sangattt kan..?
    jomla join da club..hehe

    ReplyDelete
  13. wah..tak lama lg dah ye kak ina nak bersalin? seronoknya. masih berdebar2 lg tak nak lahirkan anak? kot2 dah kali ke-5 ni relax je. nadiah baru anak sorg je, tu yg tak tau..ehe..

    ReplyDelete
  14. Nadiah,

    huishh...tiap kali nak bersalin mesti debar..sebab tiap kali bersalin lain sakitnya,lain pe'elnya..huhu

    ReplyDelete
  15. kak ina,
    tq singgah my blog.Kite tukar link yer :)

    ReplyDelete
  16. wah, dah shopping.. jeles2... =)

    ReplyDelete
  17. Umi,

    haha..bab shopping nih mmg x tertahan napsu...dari perut 5 bulan dulu dah beli sket2...x tahan godaan

    ReplyDelete
  18. kak ina, banyaknya baju baby..suka lak ayu tgk...all the best yeee

    ReplyDelete
  19. ayu,

    byk ke?akak baru plan nak tambah lagik sbb raser cam sikit jek..huhu

    thanks for the wish ye

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages