Monday, July 19, 2010

Weekend kami...

Last Friday Ayah sampai bersama-sama 6 biji buah durian...hoho...siap letak dalam guni lagik..
masyukkk...balik keje je terus terjah durian-durian tu...makan memang tak hengat donia...puas hati makan...dinner memang takleh masuk dah..dah kenyang sangat..sampai harini pun ada 1 bekas durian lagi dalam fridge..plannya nak buat kuah durian untuk dicicah dengan roti & jugak bubur kacang durian...

Jumaat malam tu, Haiqal bagitau yang esok (Sabtu) dia nak pegi ke Public Library(PL) sebab dia dah daftar nama dia untuk pertandingan mewarna...isk..tak sangka pulak mamat sorang ni nak masuk pertandingan macam ni..sebabnya dia ni jenis yang malu-malu kucing sikit kalo bab-bab macam nih

So, hari Sabtu pepagi dah bersiap nak pegi PL...kami sampai awal & staf library tu offer Adam & Kakak untuk join sekali sebab tak ramai yang masuk..Ummi pun di offer jugak untuk Kategori Dewasa tapi Ummi declined sebab Ummi dah plan ngan Ayah nak g beli barang dapur sket kat Tesco


Adam, Syafiqah & Haiqal baru mula mewarna


PL yang best


menuju ke Kids' sectionKids' section..sangat bestttt


Public library Seri Iskandar ni memang aktif, rajin anjurkan macam² aktiviti... sangat cozy dan staf yang sopan & sporting...thumbs up!!!


Lepas dah settle dengan budak bertiga tu, Ummi, Ayah & Alysha terus menuju ke Tesco....done with the shopping, terus call Kakak & dia bagitau contest dah selesai...and she managed to win the 3rd place...wahh...kemain Kakak ye!!! dapat le bawak balik satu food hamper...suka sangat dia...

Ari Sabtu tu Ummi masak Soto Ayam...sempat buat begedil daging lagik...puas hati tengok semua makan...puas hati Ummi...petang tu mulanya plan nak jejalan lagik, tapi hujan turun mencurah²...so, stay jela kat rumah

Hari Ahad, bangun pepagi siapkan nasi lemak, sambal ikan bilis, ikan pekasam goreng, telur dadar, ulam timun while Ayah masak terung berlada....dah bekfes...kami ke Teluk Batik kat Lumut...dah lama tak kesana...kami sampai jam 10.30am..orang dah ramai...cuaca sangat baik...best jek...lepak² sampai tengahari, then terus balik...tapi lupa pulak Ummi nak snap gambar kat sana...

6 comments:

  1. bagus la library mcm tu. jadi attraction utk bdk2 dtg

    ReplyDelete
  2. Nadiah,

    aah memang sonok budak2...cuma kdg2 info on activities tu ramai yg tak tau

    ReplyDelete
  3. Suhana,

    akak dah ter'miss' acara bagi hadiah tu..bila akak sampai jek dah lengang..huhu..hamper tu lak lupa nak snap pic..sampai umah jek dah dikorbankan anak²

    ReplyDelete
  4. best jer baca citer kwn2.. weeknd ade jer xtvt outing.. ai ni dok rumah jer.. walaupun 24 jam di rumah.. ai still catch up kerja akaun masa hari minggu...

    ReplyDelete
  5. bib,

    klu ikutkan badan mmg nak duk lepak umah je..tp sian lak anak2...sbb tu create xtvt kt dorang

    sekali-sekala ajakle En Ayah jejalan...g piknik ke,g taman ke, muzium ke..mesti budak2 sonokkk

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages