Tuesday, July 20, 2010

What's for iftar ye?

Harini Ummi berpuasa lagi
insyaAllah...ada lagi 3 hari je lagi
nak selesaikan hutang poser

dalam kepala dah terpikir²
menu untuk berbuka nanti
hemm..
apa yang besh ye...
yang leh buka selera sket...

rasa cam nak masak ini je la :


- kari udang ala mamak

-sayur sawi tumis + meatball(pic nih sutung la pulak)

-ayam goreng tepung(all time's fav.)

-telur masin (kalo poser musti nak makan nih)


nyam-nyam...tak sabar nak memasak..huhu

(semua pic adalah hasil carian En Google ya)

14 comments:

  1. Huhu,ana rugi hari ni sbb x bangun utk bersahur.Esok kena bagun juga sbb ada byk hari lagi utk mgganti posa.
    Time berbuka mmg best,nak-nak pula bila cik abang tersangat sporting tolong jaga anak2 sbb xmo bg anak kaco semasa berbuka.Tapi kalo nak ikut2 kan mmg lagi best dpt mkn sesama..tggu bulan ramadan ni kot...

    ReplyDelete
  2. Suhana,

    alahai...esok set alarm utk bgn sahur siap2 tau..

    tulah best kalo berbuka wif hubby...sian akak, dah nak masuk tahun ke 4 nih berbuka tanpa hubby...huwaaa...nilah parahnya bila PJJ

    ReplyDelete
  3. wah! saya nak mintak makan yang no 3 dan 4 :D

    ReplyDelete
  4. wah hebat mak yong ni..rajin masak macam-macam.

    amboi mengandung kali ni mengidam nak makan durian sedap..nasib baik tertunailah hasrat dihati..tak lah ngences baby dalam perut kan.

    ReplyDelete
  5. kak.... sedapnyer sumer menu makanan kat atas tu... nyam... nyam... pilihan menu masakan yang best...

    ReplyDelete
  6. menu buka posa tu sedap nye..tak sabar menunggu bln posa..sayur tu nampak sedap..

    ReplyDelete
  7. selamat menghabiskan puasa...

    sedap nyer menu...

    ReplyDelete
  8. salam... nak wish sama cam kakyong jugak!!! Selamat meghabiskan ganti puasa!!! alhamdulillah kak has dah selesai ganti posa masa bulan syawal yang lepas lagi.
    Hez... jom meriahkan kak has punya 1st GA. Kakyong jadi orang pertama join!!!!

    ReplyDelete
  9. Mak Su,

    ala...terlambat la Mak Su...abih dah masuk dlm perut ..huhu

    ReplyDelete
  10. kak ina,

    sy nih kalo tingin nak makan mmg kene masak le..kdg2 kalo beli tu x kene ngan selera tekak...

    alhamdulillah...dah ilang kempunan durian :)

    ReplyDelete
  11. hajarus,

    kalo tekak org poser mmg gitu...nak yg sedap2 ajer..hehe...camne vacation? *wink*

    ReplyDelete
  12. kak sweetsal,

    menu berbuka biasanya suka yg simple2 je..tp menyelerakan, ye tak?

    ReplyDelete
  13. alahai sedapnyer...

    sabar ye yan........hukhuk

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages