Wednesday, July 28, 2010

Kek lapis..oh..kek lapis

Dari dulu Ummi memang tak suker sangat ngan kek lapis nih
yelah...dedolu ada sepesen jek kek lapis yg glemer
ie. kek lapis rempah
maaflah ye...
tekak Ummi memang rasa nak puke
once rasa kek lapis rempah for the 1st time dulu
since then Ummi cam phobia ngan kek lapis nih
bila hari raya & pegi umah orang
dijamu ngan kek lapis nih
kompem Ummi tak sentuh pun

tapi...
itu citer dedolu laaaa
Ummi tak ingat sejak bila Ummi mula suka ngan kek lapis
kek lapis yang pelbagai rasa sekarang nih
sangat² mengancam wokehhh

biasanya Ummi takdela beriya sangat ngan kek lapis nih
ada pun xpe,xde pun xpe
tapi tekak preggie mom kalini lain macam lak
teruja benor nengok web² yang jual kek lapis nih
sangat² merembesss

tak caya???
meh sama² tengok
sama² merembesss wokeh
.
.
.
.
.
.

ini dari sarawak layer cakes





ini lak dari aishiteru shoppe

dan ini dari kedai ummie


korang yang biasa beli kek lapis nih, meh la share link kedai kek lapis online yang best²....kek best, rege pun best...meh la share meh

7 comments:

  1. kwn ai di Sibu pun buat bisness kek lapis ni, tp i tak pernah tanya rege dia.. dah 10 tahun dia jual/buat kek lapis ni..

    nanti i tanyakan.. hari tu suruh dia upload kan gambor.. tp sampai hari ni tak upload lagi.. nanti2 i h check...

    ReplyDelete
  2. kak ina... yan dari dulu smpai skang mmg tak suke kek lapis.. festime dulu makan mse umur 6 tahun... bday yan saing2 ngan majlis kawin pakusu.. so derang bg kek lapis jadikan bday cake.. eeeiii tak sedap... ade kismisla apela.. mmg tak suke..

    smpai la tak suke... klu bole tak nak sentuhla orang kta... tp kalau makan jugak tu hanyala demi nak menjaga ati tuan umah...

    skang ni tak taula klu kek lapis da rase marvellous.. tp klu kek lapis ade letak coklat cip ke maybe akan dipertimbangkan.. tp klu yg letak buah2 ke mmg tidakla..

    ReplyDelete
  3. Yan,

    akak dulu pun sama,,,mmg hazab rasa nak telan..tapi yg sekarang ni dah commercialized...mmg sedap banget...kalo x caya, cuba try test rasa heheh

    ReplyDelete
  4. salam,
    sy dr Aishiteru Shoppe. hari tu u ada tinggakan komen kat blog sy. kek ni tahan dekat sebulan kalau simpan dlm peti ais, letak kat bahagian chiller.

    so sapa2 yg nk tempah utk raya, blh lagi ni. tarikh tutup sehari sblm puasa. gerenti sedap. :)

    Ai
    http://aishoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Suhaiza,

    thanks for the reply...*wink* i dah order samples from you

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages