Sunday, August 22, 2010

Aktiviti semalam & hari ni

Lepas checkup, kami terus ke Jusco Ipoh...alhamdulillah, Ummi dah dapat increment + arrears dan juga Ummi dapat cheque refund LHDN pada hari yang sama...alhamdulillah, 2 rezeki dalam satu hari :)
^
Wah, Jusco tengah ada sales hebat...baju budak diskaun sampai 70%...rambang mata yang sini nak, yang sana pun nak...rembat baju shirt raya untuk Alysha 3 helai, baju Kakak sehelai, pants abang & abangcik sorang sepasang...dan teddy bear untuk Alysha satu...huhu...pastu, sebelum balik Ummi singgah SR beli kek Chocolate Indulgence 2 ketul...then Alysha duk merengek 'nak chicken...nak chicken' sebab dia nampak ada sorang budak duk makan ayam...so, kami singgah McD dekat Medan Gopeng beli set ayam untuk Alysha..memang habis 2 ketul ayam dikerjakannya...
^
sampai kat umah rehat kejap, mandi & solat Zohor...then Ayah hantar kami ke bus stop dekat Bdr U...bus stop???haha....kami semua naik bas ke Setiawan semalam...bas henti2 pulak tuh...huhu...sib baik ada aircond...tapi memang sakit2 badan dibuatnya journey 1 jam tuh sebab naik bas yang dah uzur dan driver tuh jenis kalo nak brek memang brek mengejut jek...sian Ayah...both anak dara Ayah tido kat Ayah, Alysha kat tido kat dukungan Ayah while Kakak melentuk tido kat bahu Ayah..Ummi heaven jek duk sensorang..hikhik
^
sampai ke Setiawan, amik teksi ke Seri Manjung..the kids still duk tanya2 mana kami nak pegi...diorang pelik nape tetiba nak naik bas ke Manjung...then, bila teksi berhenti kat depan kedai PROTON tuh...Ummi dah nampak keta kami betul2 kat depan pintu masuk showroom tuh...cantik plate numbernya...setelah diterangkan pelbagai details tentang keta tuh oleh Sales Officer tu, diserahkan kunci..baru bebudak tuh eksaited 'kita dapat keta hari ni ke Ummi?dah boleh naik ke Ummi? ni keta kita ke Ummi?'..hehe..masing2 punyala eksaited...Ayah dah siap2 bawak DVD untuk dipasang kat dalam keta...
^
pastu, terus ke Restoran Ikan Bakar Lumut buat tempahan berbuka...
Ummi order :
-nasi putih
-siakap 3 rasa
-tomyam campur
-sup tulang
-kailan ikan masin
-kangkung goreng belacan
-telur dadar
-oren juice
^
pastu, terus ke Billon Supermarket pulak ke bahagian Kids Dept...carik baju raya bebudak lagik...dapat corduroy jeans sorang sepasang dan gaun kembang untuk Alysha...Ummi dah rasa letih melampau sangat..Ayah suruh Ummi turun dulu tunggu dalam keta sebab takut Ummi pitam...sementara tu, Ayah ke pasar Ramadhan sebelah Billion beli kuih-muih dan tambahan air...Ayah beli kuih popia 2 jenis, karipap & pulut udang(panggang) + air soya..pastu drive amik angin sampai ke Lumut..dan sampai ke restoran tu just in time untuk berbuka...alhamdulillah..semua makanan licinnnnn...Alysha pun makan tak toleh kiri-kanan...suap sendiri nasi dia sampai habis...balik ke rumah, mandi2 & semua tido keletihan
^
Pepagi ni ada gotong royong anjuran Jabatan Kesihatan sebab taman perumahan ni dah diisytiharkan 'kawasan wabak denggi'...Ayah & Abang pegi bergotong royong...Ummi pulak duk depan lappy dari tadi...kejap lagi nak ke Tesco stock up barang dapur dan misi mencari kipas angin...satu untuk bilik Ummi(takkan dlm pantang nanti 24 jam nak ber'aircond' jek) dan satu lagi untuk bilik budak2 sebab lepas satu2 kipas kat bilik tu rosak...kata Ayah soket tu yang bermasalah menyebabkan barang elektrik yang dipasang habis rosak...selain tu, nak tambah few boxes of pati ikan haruan lagi since nak kene c-sect ni kan...Ummi baru ada 1 box (6 bottles)
^
semalam jugak Ummi dah beli tummy binder kat farmasi berdekatan...tummy binder tu memang khas untuk orang bersalin c-section ni..insyaAllah, Ummi akan cuba pakai bukan bertujuan nak kempiskan perut tapi untuk menyokong perut yang geleber nanti dan memudahkan pergerakan Ummi berjalan...

No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages