Sunday, August 8, 2010

Home spring clean



Memandangkan Ramadhan yang dah nak menjengah 2-3 hari je lagi...Ummi pun dah merangka-rangka nak rearrange kedudukan few perabut dalam rumah ni dan kemas-kemas apa yang patut...ye lah kan, Ummi macam ada instinct yang Ummi akan bersalin sebelum raya je...jadi elok le Ummi kemaskan apa yang patut dari sekarang






Since sekarang ni musim sales kan...Ummi duk survey sana-sini nak beli tilam untuk bunk bed kat bilik budak-budak kat belakang (all these while sumernya tido sebilik ngan Ummi)...so that nanti Ummi dah bersalin, takdelah menyempit2 lagi tido beramai-ramai sebilik....memula survey area kedai perabut dekat Tesco Pengkalan...ada yang menarik tapi kene bayar delivery cost pulak sebab jauh katanya...Ummi ajak Ayah survey area Bt Gajah pulak...ada kedai perabut yang tawarkan pakej yang Ummi berkenan+free delivery+free gifts....bagusss...tak tunggu lama terus pilih 1 tilam queen+1 tilam single dan terus bayar...dia nak hantar hari Ahad





So, petang semalam sesi mengemas bilik belakang...banyak jugak barang yang dibuang especially toys yang dah rosak2....selesai satu keje...harini pulak (Ahad) pepagi pegi pasar tani Batu Gajah sebab Ummi bagitau Ayah yg Ummi teringin nak makan durian sebelum puasa ni...Ayah beli 2 biji durian saiz besar yang memang masyukkkk isinya...sebiji tu jenis 'Raja Buah' menurut adik penjual tu...memang rasa dia lain dari durain yang Ummi penah makan...duri dia pun lain macam tajam & panjangnya....sebiji lagi durian kampung tapi jenis isi kuning dan rasa manis amat sampai ada sikit pahit2 akibat terlalu manis...fuhhh...puas hati beli durian kali ni





Balik dari pasar, sesi mengemas bilik Ummi pulak...lap semua habuk, sapu sampah & mop satu bilik...berpeluh sakan tapi puas hati bil tengok rumah bersih...tak lama pastu lori kedai perabut datang hantar tilam...bebudak tu kemain eksaited la jawabnya....tak sabar-sabar nak pasang cadar dan pilih tempat tido masing-masing...heheh...camtulah gelagat budak2 kan...


(akibat makan durian siang tadi...malam ni Ummi kepanasannnnnnn)

6 comments:

  1. bunk bed = katil 2 tkt ek? saya tgh cari loft bed. ada org nk jual 2nd hand tp sbb nak kecek duit somi, maka tak jadi. bed yang belah bawah blh buat study area tu. kenannnn la sangat.

    ReplyDelete
  2. kami pon buat spring clean. tapi takde beli apa2 pon. tiba2 nafsu mengemas membuak2 wakaka

    ReplyDelete
  3. ummi...

    aah bunk bed=double decker bed tuh..mine is bawah queen, atas single bed...loft bed eh?santekkkk tuuu

    ReplyDelete
  4. ena,

    tula pasal...cam nak raya lak kan...erk...ke nesting instinct..isk..awal lagik

    ReplyDelete
  5. spring cleaning eh..
    tahun ni takdela wat spring cleaning.. since takde sape nak menolong hubby nanti..
    tuk raya.. plan nak tukar langsir aje.. coz dah pakai 2 tahun dah tu hahaha

    ReplyDelete
  6. Yan,

    heheh...tukar langsir baru ye?bestnyaaa

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages