Sunday, August 1, 2010

Kakak dah ada IC

Last Friday Ummi amik cuti balik ke KL sebab nak uruskan buat IC untuk anak Ummi yang dah besar tu...pepagi Jumaat tu, lepas belikan bekfes untuk the 2 boys & bibik, Ummi, Ayah, Kakak & Alysha terus ke JPN Putrajaya...wah, sangat bagus servis JPN sekarang ni..memang mesra pelanggan..kejap je dah settle urusan buat IC...orang x ramai...servis pun mantapss...esok dah boleh collect katanya...fuhh..cepat betul ye proses buat IC sekarang nih...then, kami nak bekfes pulak...memula pegi kafe kat blok JPN tu..nampak menarik sangat..tapi Ayah beriya nak ke kafe blok berdekatan..tak ingat pulak Jabatan apa tapi menurut Ayah yang penah makan kat situ dulu memang sedap2 katanya...so, jauh gakle kami menapak sampai ke kafe tu...hemm..mengeciwakan la pulak...tak banyak pulak menu yang ada...Ummi amik mee goreng sket+ nasi goreng sket+telur mata...Ayah amik bihun sup(Ayah cakap supnya macam sup yang dipanaskan semalam) while Kakak amik nasi lemak+telur....bolehla sekadar nak alas perut...lepas makan, macam penguin pulak la Ummi terkedek2 berjalan ke parking lot...mengah betul la sekarang ni bila berjalan
.
Alang-alang dah sampai ke Putrajaya, Ummi ajak Ayah ke Alamanda...orang blom ramai lagi sebab blom tengahari & workday pulak tu...masuk ke kedai Bata, Ummi dapat 1 sandal, Alysha dapat 1 selipar bubblegummers & Ayah pun dapat satu...Ayah belanja...tengs dear...
.
Pastu, Ayah berjalan ngan Alysha while Ummi jalan ngan Kakak...Ummi & Kakak singgah jap ke Secret Recipe pekena Hazel Cheese cake & ice blended chocolate...pastu pegi jumpa Ayah kat Parkson pulak dan baru bertolak balik ke Semenyih
.
Sampai ke Semenyih terus Ayah bawak the 2 boys tu ke masjid...Ummi dah keletihan yang amat...malam tu Ayah ajak dinner kat luar...yessss...Ummi memang lately ni macam malas sangat nak masak.....kami dinner kat Restoran baru kat Semenyih...sedap jugak..tapi rege boleh tahan gak mahal...hemm...thanks Ayah anyway
.
hari Sabtu pagi Ummi ada checkup kat AnNur...nanti Ummi citer details of the checkup in the next entry...petang tu jejalan kat Tesco Semenyih...jam 8pm lebih kami singgah dinner kat medan selera dekat UPM sebelum bertolak balik ke Perak...sampai ke Perak dah pukul 12.15pm...Ummi beberapa kali ter lentuk tido dalam keta walaupun Ayah dah remind Ummi temankan Ayah drive...syukur kami berjaya sampai dengan selamat ke umah Perak

2 comments:

  1. salam hez!.... aik jauh nya datang buat ic untuk anak dara awak.

    ReplyDelete
  2. kak has...

    kekeke...senang buat kt sana..cepat sket..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages