Monday, August 16, 2010

Wish List-Updated...

Masih ingat lagi wish list yang Ummi buat sebulan lepas?
kalo tak ingat boleh tengok kat sini

since masa untuk Ummi bersalin dah tak lama lagi je
Ummi nak check balik wish list Ummi tu
dah tercapai ke hajat di hati semuanya?


1) new digital camera
- emmm...nampaknya cam tak jadi le kut...now pun masih boleh amik picas guna hp Ummi...guna digital camera Ayah pun boleh cuma Ummi tak sure if Ayah dah jumpa cable USB Ayah tu


2) strap binder
-dulu ingatkan takyah beli dan guna je bengkung tali sedia ada...tapi since possibility untuk Ummi bersalin secara caesarean adalah tinggi...nampaknya kene gak rembat dalam minggu nih


3) chocolate indulgence SR
-sejak sebulan nih dah 2 kali pegi SR..tapi...Ummi jadi tak berkenan pulak dengan chocolate indulgence nih...Ummi beli jenis2 lain jek


4)ketupat & gulai daging yg. mama buat
-yang ni memang tak dapat le...awal sangat kalo Tok nak buat ketupat palas nih...daun pun payah nak cari..tapi alhamdulillah, last Saturday Ummi dah masak rendang daging(Ayah request) dan beli ketupat palas sedappp kat bazar Ramadhan


and final wish
a new vehicle yg sesuwai ngan kami yg beranak 5 nih
-Alhamdulillah, kami dah jumpa kenderaan yang sesuai dengan keluarga kami yang besar nih
semua dah settle...cuma tunggu dealer keta tuh register keta tu..maybe esok lusa dapat le insyaAllah...merasa la Ummi drive few times b4 bersalin...lambat sket sebab kami pilih registration plate Kedah...keta murah2 aje...

18 comments:

  1. wah! bli mpv ke kak?baguslah utk yg beranak ramai.Ana ni pun rasa2 nya sikit hari lagi pun kena pakai jgk mpv...la ni husband dok berkenan kat cherry...tp kena tunggu bayar abis keta wira dia dulu..mgkn baru bleh pikir utk bli mpv

    ReplyDelete
  2. bab barang2 tu tak pe lg..
    tp bab makan2 tu yg klu tak dipenuhi org kata baby kempunan plak.. ngences dah kuar nanti hehee

    ReplyDelete
  3. Suhana,

    mmg terpaksa beli sbb dah tak muat sangat...anak nak masuk 5 orang dgn maid lagi..mmg sendattt

    ReplyDelete
  4. nuds,
    baby songsang dear...dahtu 3 kali checkup tak penah tetap kedudukan dia

    ReplyDelete
  5. Yan,

    tulah..karang teringat2 je dlm pantang nnti

    ReplyDelete
  6. Paling best dapat kete baru :-)

    ReplyDelete
  7. Yeahh seronok dgr....kak ina beli mpv :):) ada 5 org mesti meriah dlm kereta......:):)

    Jgn lupa tepek gambar 'org baru' nanti hikhikhikhik...

    ReplyDelete
  8. eynda,
    tulah..bebudak eksaited n dah siap book seat peberet masing2 hehe

    ReplyDelete
  9. mieja,

    tulah... x dpt bygkan camne le meriah bebudak tuh dlm keta nnti...sib baik dpt free DVD player, senyap sket la melayan citer hehe

    ReplyDelete
  10. wah dapat pakai keta baru...rezeki baby...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  11. wahida,

    alhamdulillah..dah lama menabung..ada la rezeki baby baru

    ReplyDelete
  12. wah kak! Semua dah excited nak dapat baby baru dan mpv baru yer...hehe. Memang selesa bila dah ada mpv kalau anak ramai. Tapi kadang tu geram juga, seat dah banyak pun masih nak berebut tempat yg sama juga...huhu, ni anak2 yus lah ni..hehe

    ReplyDelete
  13. yus,
    tulah namanya budak2 kan..ada2 jela bende yang nak direbutkan..hehe

    ReplyDelete
  14. saya suka yg part bawah sekali...alhamdulilah akhirnya dpt mpv...

    mmg rezeki baby baru kan kak...murah rezeki dia..wlupun lom lahir...

    take care kak..

    ReplyDelete
  15. lin,

    alaaa..bukanle mpv mahal2 pun...yang murah2 jek..economical dan sesuai untuk family of 7 :)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah.. rezeki baby ni... belum kuor dah dpt naik mpv baru...

    ReplyDelete
  17. bib,

    alhamdulillah..takat yg termampu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages