Wednesday, August 11, 2010

Hari pertama berpuasa & bersahur

Pagi tadi bangun jam 5 am
terus kejutkan anak² bangun bersahur...

menu sahur kami :

nasi putih

tomyam campur

telur dadar
itu aje

Kakak & Adam as usual
xde masalah makan

tapi si Abg Haiqal hmpfff
duk layan mata mengantuk

suap nasi, pastu dikemam je
sambil pejam mata

puas Ummi duk kejut
suruh makan

karang x larat nak pose
dah le dia paling cekeding kurusss

habis le 1/2 je portion nasi dia

Ummi pulak jarang bersahur
dengan nasi b4 this

tapi pagi tadi
agaknya best makan beramai-ramai

habis sepinggan nasi

cuma pastu cam susah nak makan kurma byk²

boleh telan 4 biji je
biasanya boleh makan sampai 7-8 ulas sekali hadap

anak² semua cuti sekolah hari ni
sempena Awal Rama
dhan
patutnya negeri Perak xde cuti ni

maybe sekolah diorang yang bagi cuti ni kut


Ummi keje macam biasa je kat opis

pastu ada kelas lak 2 jam

tapi bila berdiri mengajar 1 jam je

dah rasa lain macam

pinggang sakit yang amat

perut rasa berat sangat

as if nak jatuh ke bawah

sib baik sempat habiskan lecture
dalam masa 1 jam tu

then duduk kejap

memang terasa makin sakit pinggang


bila balik ke bilik
Align Center terus perut mengeras sakitttt
isk... apesal jadi camni lak?
then Ummi pegi rehat kat surau
baring kejap dalam 15 mins
alhamdulillah

lepas tu hilang sakit mengeras kat bawah perut tu
huhu...
risau gak Ummi
bila dah dekat 36 weeks nih

sekarang kepala dah terpikir²

menu untuk berbuka nanti

yang pasti,

Gulai Ikan Talang Masin+Terung

memang dah bermain kat kepala
(pic ehsan En Google)

lauk lain dan kuih-muih
nak beli jela
kat pasar Ramadhan
kompe
m le penuh meja nanti
as usual
hasil rembatan hari pertama berpuasa
heheh

10 comments:

  1. akak da dekat sgt hari... hati2 yer...

    ReplyDelete
  2. bagus anak2 akak puasa..kalau saya masa kecik2 dulu selalu je ponteng puasa...hehehe...

    ReplyDelete
  3. wahida,

    alhamdulillah...budak2 sekarang senang nak di train compared to kita dolu2..hihi

    ReplyDelete
  4. baca menu jerk dah telan ayaq liur kak ina ...


    adeyyy

    ReplyDelete
  5. menu sahur ade tomyam??? marvelous

    ReplyDelete
  6. menu ikan talang tu memang sedap.. ai kena cari ni kat rumah mak @ mertua jer.. sbb ai jrg masak yg bersantan2 bagai ni, walau suami niaga santan.. x pernah nyer di bawa balik santan.. kalo dia bawa balik pun dia kasi jiran sebelah..

    tp kalo dpt ngadap gulai ikan talang.. mau tak tgk kiri kanan dah...

    ReplyDelete
  7. bib,

    I mmg dari kecik peberet gulai nih...kita org utara mmg suka gulai nih..kalo org belah selatan maybe kureng sket kut

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages