Thursday, August 19, 2010

Iftar semalam 8 Ramadhan & MC


Ummi dah mula MC dari hari Selasa...sebab dek pelvic pain yang makin teruk di penghujung pregnancy kali ni...waktu preggie Alysha dulu pun tak seteruk ni...maybe sebab time Alysha dulu Ummi hanya menjaga diri sendiri sebab the kids duk dengan Ayah...tapi kali ni memang makin lama makin seksa


dah 3 hari duk kat umah, memula memang bosan dibuatnya sebab tak tau nak buat apa...dah biasa buat keje kat opis, bila kat umah cam blur kejap...Alysha pulak memang buat hal sendiri je..takde nak memerap Ummi...good girl..dah x berapa hari je lagi nak jadi kakak dah...


mulai hari Rabu Ummi dah mula ligat...kemas sana...kemas sini...cuci sana...cuci sini...hari ni pun sama...kemas semula kabinet baju dalam bilik...cuci filter aircond (ehem...Ummi panjat kusi tau...insyaAllah Ummi hati2)...seronok rasanya bila buat spring clean nih....or was it 'nesting instinct'?hahaha...si bibik pulak bila dia tengok Ummi ligat mengemas, dia pun jadik rajin jugak tanpa disuruh...lap abih cermin tingkap...sapu sawang...kemas almari baju bebudak...alhamdulillah...since kejadian dia 'lemau' haritu, now dah banyak improvement...rupa2nya dia ada banyak masalah kat kampung..takyahla Ummi citer kat sini...


meh nak share menu iftar semalam:


Ummi masak lontong while kakak buat puding mango

nasi himpit


kuah lodeh (Ummi saje letak tomato gantikan asam keping sbb byk sangat stok tomato dlm fridge)



telur rebus le..hehe...
^
^
^
^
^
Menu iftar hari ni pulak:

Nasi goreng pelbagai rasa...hehe
telur dadar(bibik masak) dan ikan gelama masin takde pic sebab blom digoreng saat ini...cewah
tapau dari restoran (jenuh sungguh kuih tepung pelita kt sini...memang specialty org sini kuts)...ada karipap & tepung bungkus my peberet



dah beli kuih baru tingat yang Ummi masak bubur kacang seperiuk..huhu...buat makan sahur Ummi nanti dah kompem la
^
^
^
^
^
ini pulak 2 balang kuih raya yang Ummi terima tengah hari tadi
diorder dari member maya Ummi as last year
thanks Nuds aka Nadia
tak sabar nak makan pas berbuka nanti ...







8 comments:

  1. semoga selamat bersalin.. ligat2 nanti senang bersalin...

    ReplyDelete
  2. wahhhhh kak ina makan siap2 kueh raya yerk ...

    apa2 pun semoga selamat semuanya kak ina ...

    *** cemana la gayanya alisya dapat adik yerk .. hihihi

    ReplyDelete
  3. salam kak ina,
    mak aih..awalnye dpt kueh raya..ehehe

    sedap belaka nampak makann2 tu..:-)

    ReplyDelete
  4. makan kak tumpang bleh makan lagi..esok dh bsalin..kena pantang segala bagai...hahaha..
    Semoga dipermudahkan akak utk bersalin nanti

    ReplyDelete
  5. nieja,

    akak nih mmg hantu kuih raya..so rasa siap2 b4 berpantang...kalo tak nnti merembes jek tgk org lain mkn wktu raya

    ReplyDelete
  6. suhana,

    tulah pasal..tambah2 bulan pose ni mcm2 tingin kat tekak...thanks for ur du'a

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages